SG BIJELJINA: Jovičević, DEMOS – Na djelu je ogromna doza licemjerstva i cinizma Gradonačelnika i njegovog tima

Datum:

Share post:

U ime kluba odbornika DEMOS-a, obratio se Boban Jovičević koji je govorio o Inicijativi za opoziv Gradonačelnika Ljubiše Petrovića. Naime, klub odbornika DEMOS podržao je Inicijativu za opoziv.

Kako je rekao, u protekle dvije godine DEMOS je djelovao konstruktivno, jednostavno i realno.

„Nikada iz naših usta niste čuli nikakvo pogrdno ime na račun Gradonačelnika i njegovog tima, naime, samo ste čuli riječi koje ukazuju na neznanje, nemarnost, nezainteresovanost za rad i razvoj Grada Bijeljina“, kaže Jovičević.

Kada je riječ o Inicijativi za opoziv Gradonačelnika, Jovičević kaže da je veliki broj razloga za opoziv, te je naveo samo nekoliko koji, kako kaže, vrijeđaju inteligenciju razumnog čovjeka.

„Gradonačelnik Grada Bijeljina je u svom dvogodišnjem radu zaista više puta povrijedio Zakon o lokalnoj samoupravi, narušio odredbe Statuta grada Bijeljina, nije postupao pa zaključcima Skupštine grada Bijeljina. Zaključci Skupština Grada Bijeljina su bili u interesu svih građana Semberije i Bijeljine i to je ona produžena ruka naših sugrađana. Mi smo glas građana u ovoj Skupštini“, rekao je Jovičević.

Nepostupanje Gradonačelnika po zaključcima Skupštine Grada Bijeljina, Jovičević je opisao kao nemar i nezainteresovanost za „bolje sutra“ građana Semberijie.

SG BIJELJINA: Usvojena Inicijativa za opoziv Gradonačelnika – Referendum 19. marta

Jovičević ističe da, kada je riječ o radu Gradonačelnika, jedino što može da se vidi jeste ogromna doza licemjerstva i cinizma.

„On javnosti plasira jednu jeftinu priču da je on pošten. Gradonačelnik je na društvenim mrežama, čak i sinoć, postavio određene teze gdje navodi da on povećava budžet određenim kategorijama u gradu, (predškolskom uzrastu, školskom uzrastu, penzionerima, borcima, poljoprivrednicima, zdravstvenim radnicima, socijalnom kategorijama), a to je apsolutna laž. Gradonačelnik je imao priliku da u novembru mjesecu, kada je bio Nacrt budžeta Grada Bijeljina za 2023.godinu, to predloži u budžet. On to nije predložio, što je prvi dokaz čiste laži i licemjerstva“, rekao je Jovičević.

SG BIJELJINA: Prvi redovi u Skupštini Grada Bijeljina prazni – Gradonačelnik i odbornici opozicije ne prisustvuju današnjoj sjednici SG

Naime, 22 prisutna odbornika glasala su za pokretanje opoziva.

Prema dogovoru u Prijedlogu odluke, Referendum na kojem će građani odlučivati o opozivu, biće sproveden 19. marta 2023. godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zatvoreni 22. „Dani komedije“ – Najbolji banjalučki „Hrkači“

Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, otvoren je 27. marta u Bijeljini predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike...

SRETEN VUČKOVIĆ: Na području Semberije planirano je da ove godine bude zasijano oko 32.500 hektara zemlje (video)

Sreten Vučković, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, za portal Dešavanja u Bijeljini govorio...

Francuska arhitektura u Bijeljini

Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ otvorena izložba posvećena francuskoj arhitekturi, kao završni događaj prvih Dana...

Sedma „Primavera“ u Bijeljini (foto)

U Etno-selu „Stanišići“ u toku je sedmi međunarodni muzički festival „Primavera“. Organizator je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Manifestacija...