SG BIJELJINA: Javni poziv za dodjelu nagrada i priznanja – produžen rok za prijavu

Datum:

Share post:

ROK ZA PRIJAVU NA JAVNI POZIV JE PRODUŽEN DO PETKA, 25. AVGUSTA

KOMISIJA ZA NAGRADE I PRIZNANJA
Broj: 01-013-1-337/23
Datum, 14.08.2023. godine

Na osnovu člana 19. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina („Službeni glasnik Grada Bijeljina“, broj: 15/13), Komisija za nagrade i priznanja, o b j a v lj u j e

J A V N I   P O Z I V

Povodom 24. septembra – Dana Grada pozivamo sve zainteresovane političke organizacije, državne organe, preduzeća, ustanove ili druge organizacije u Gradu, kao i građane da u formi građanske inicijative dostave svoju inicijativu za dodjelu priznanja.

Odlukom o priznanjima u Gradu Bijeljina ustanovljena su sljedeća priznanja:

1. Povelja Grada Bijeljina je najviše društveno priznanje Grada koje se dodjeljuje kao poseban znak priznanja za rad i djela u oblasti stvaralaštva i rada od opšteg značaja za Grad.

2. Medalja „Knez Ivo od Semberije“ (zlatna, srebrna i bronzana) je društveno priznanje koje se dodjeljuje za djela koja zaslužuju opšte poštovanje i priznanje u Gradu, a posebno za djela humanizma, nesebičnog požrtvovanja u spasavanju ljudi, dobara, borbe za slobodu i ljudsko dostojanstvo, ispoljenu ličnu hrabrost i za djela koja doprinose srećnijem i humanijem življenju. Medalja „Knez Ivo od Semberije“ dodjeljuje se i naročito uspješnim pojedincima i pravnim licima u oblasti poljoprivredne proizvodnje i privrede uopšte.

3. Medalja „Filip Višnjić“ (zlatna, srebrna i bronzana) je društveno priznanje koje se dodjeljuje za opštepriznati rad i djela koja su od posebnog značaja za Grad u oblasti umjetničkog rada i stvaralaštva, obrazovanja, nauke i kulture uopšte.

4. Značka Grada Bijeljina (zlatna, srebrna i bronzana) je društveno priznanje koje se dodjeljuje za istaknuti rad, djela i lične uspjehe koji doprinose opštoj afirmaciji organizacija, institucija i Grada u raznim oblastima života i rada, sporta, fizičke kulture i drugim oblastima.

5. Zahvalnica

Priznanja, u skladu sa ovom Odlukom, mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama.

Inicijativa se mora dostaviti sa obrazloženjem i biografijom – za fizička lica, odnosno sa referensama za pravna i fizička lica najkasnije do 18.08.2023. godine (petak), kako bi Komisija za nagrade i priznanja utvrdila imena kandidata i predložila Skupštini Grada Bijeljina da donese Zaključak o dodjeli gradskih priznanja koja će biti uručena na svečanoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina, povodom obilježavanja dana Grada Bijeljina.

Inicijative dostaviti lično ili preporučenom poštom na adresu: Skupština Grada Bijeljina, Komisija za nagrade i priznanja, Trg Kralja Petra I Karađorđevića br. 1, 76 300 Bijeljina.

KOMISIJA ZA NAGRADE I PRIZNANJA

PREDSJEDNIK KOMISIJE

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...

BOSIĆ, SDS: Odbijanje Zakona o PDV je neviđen izraz bahatosti

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda, govoreći o stavu SNSD-a i neusvajanju Zakona o podizanju limita za ulazak...