SG BIJELJINA: Inicijativa Ivane Stanišić, RSS – Šetalište uz kanal da nosi ime Miće Mićića (foto)

Datum:

Share post:

Ivana Stanišić, odbornik Republičke stranke Srpske u Skupštini Grada Bijeljina, podnijela je inicijativu da se dio ulice Majora Dragutina Gavrilovića i dio ulice Neznanih junaka uz kanal (pod nazivom “stara napuštena pruga”), a paralelno sa ulicom Dušana Baranjina uz kanal, preimenuje u ulicu (šetalište) Miće Mićića.

“Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić, se šesnaest godina nalazio na čelu Grada Bijelina koji je pod njegovim vođstvom izrastao u perepektivan i moderan grad koji s ponosom danas nosi prestižnu titulu “Evropskog grada sporta” i mladosti te se i sa nesmanjenim žarom i entuzijazmom borio da osvodi i titulu “Grada budućnosti” uz zajednički dogovor i zajedničku viziu. Šesnaest godina rukovođenja našim gradom obilježeno je nizom razvojnih projekata i izgradnjom društva tolerancije i međusobnog poštovanja ljudi koji žive u ovom gradu. Bijeljina je danas zahvaljujući njegovim rukovodstvom gradom i saradnji sa Vladom Republike Srpske postao važan obrazovni centar, grad turizma, poljoprivrede, kulture, sporta i privrede, kao i grad u kojem Gradska uprava sluša inicijative građana”, rekla je Stanišić.

Podnoseći inicijativu, odbornik RSS, Ivana Stanišić navela je niz kapitalnih projekata koji su realizovani u proteklih šesnaest godina.

“Iz samo dijela navedenih priznanja i sprovedenih projekata i aktivnosti podnosim ovu incijativu, za kou sam osjećala ljudsku, moralnu, ali i političku obavezu, da kada se realizira, bude trana uspomena na velikog čoveka i velikog Gradonačelnika Grada Bijeljina, ali i zalog za budućnost Bijeline i neke nove projekte”, rekla je Stanišić.

Tokom proteklih šesnaest godina, pokojni Gradonačelnik Mićo Mićić, dobio je sljedeća priznanja:

– 2013. godine načelnici i gradonačelnici opština i gradova Republike Srpske izabrali su ga za predsjednika Saveza opština i gradova Republike Srpeke, a od 2017. godine je bio na dužnosti potpredsjednika Saveza.
– Nosilac je Ordena Svetog Save І i II reda koje dodjeljuje Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve.
– Među ostalim priznanjima dodijeljenim Mići Mićiću izdvajaju se dvije titule:
“Najmenadžer BiH u oblasti lokalne uprave” za 2008. i 2012. godinu za, kako je navedeno u obrazloženju, “izvanredan dugogodišnji doprinos razvoju opštine Bijeljina, stvaranje povoljnih uslova za razvoj biznisa i bolji život građana”.
– Evropski pokret u BiH mu je dodijelio priznanje “Evropski načelnik Republike Srpske 2012. godine”.
– Dobitnik іe i visokog priznanja “Zlatna plaketa “Lider lokalne samouprave decenjie” koje mu je 2012. godine dodijelila Internacionalna liga humanista – Liga za mir.

Za pomenutu inicijativu, 22 odbornika glasala su ZA, dok su četiri ostala uzdržana.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MILIČEVIĆ POTVRDIO: Američke (OFAC) sankcije ugasile račun SDS – naćemo rješenje

Jedini račun Srpske demokratske stranke preko kojeg je ova partija funkcionisala zbog sankcija je danas ugašen, čime je...

ZVANIČNO: Novi direktor “Elektro Bijeljine” Miograd Peranović (foto)

Na sjednici Nadzornog odbora koja je počela danas (petak, 29. mart 2024. godine) i koja je još u...

Juniori KMF ”Radnik MD Shop” pobjedama i stopama svojih starijih kolega

U 12. kolu Premijer futsal lige BiH, uzrast U-19, juniori KMF ’’Radnik MD Shop’’su gostovali u Brčkom, te...

DODIK VUKANOVIĆU: “Treba mi dati orden kakvu budalu trpim čitav dan – idiota koji se zove Vukanović, budaletinu jednu tešku – Ti si jedna...

Narodna skupština Republike Srpske kasno noćas je usvojila Nacrt izbornog zakona Republike Srpske, ali rasprava koja se vodila...