SG BIJELJINA: Informacija o stanju i aktuelnim problemima u poljoprivrednoj proizvodnji na području grada Bijeljina

Datum:

Share post:

Saopštenje Skupštine Grada Bijeljina premosimo u cjelosti: 

Skupština grada Bijeljine, na današnjoj 15 redovnoj sjednici, nije usvojila Informaciju o stanju u poljoprivrednoj proizvodnji koju je podnijela Gradska uprava uz ocjenu da je nekvalitetna, puna paušalnih tvrdnji, netačnih navoda i političkih kvalifikacija.

Odbornici su od gradonačelnika Bijeljine zahtjevali da odmah formira komisiju za koja će obići teren, izvršiti procjenu štete i utvrditi potrebu donošenja Odluke o proglašenju elementarne nepogode – suša. Zatraženo je i da gradonačelnik obezbijedi dio finansijskih sredstava u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama (članovi 22, 41, 56 i 155).

Skupština grada je podržala stav da se, nakon provođenja predviđene zakonske procedure, treba obratiti se i Vladi RS i Ministarstvu poljoprivrede radi obezbjeđenja dodatne finansijske podrške za poljoprivrednike u Semberiji.

TESTNA REKLAMA

Odbornička većina je kao ,,nevjerovatno i nejasno“ ocijenila ponašanje gradonačelnika koji je dozvolio veliki protok vremena i propustio da izvrši svoju zakonsku obavezu, zbog čega najveće štete trpe poljoprivrednici.

Konstatovano je i da Uprava grada u dostavljenoj Informaciji nije predložila niti jednu konkretnu mjeru ili odluku iz svoje nadležnosti u vezi pomoći poljoprivrednicima, kao i da je Odjeljenje za poljoprivredu pokušalo prebaciti svu odgovornost za sanaciju posljedica suše na više nivoe vlasti Republike Srpske i BiH, prenebregavajući sopstvene nadležnosti i obaveze.

Skupština je podržala mjere za poboljšanje poljoprivredne proizvodnje i života na selu koje su, po drugim pitanjima, predložili Odjeljenje za poljoprivredu i Agrarni fond grada Bijeljine.”

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

NEŠIĆ: Treći put DNS-a je put u Otvoreni Balkan, saradnju sa Srbijom i jačanje Srpske

"Bratunac dobro zna šta znači poštovati tuđe i ne dati na svoje, ali je ljudima dosta toga da...

VOJIN MITROVIĆ: IZBORI 2. OKTOBRA NISU OBIČNI NEGO REFERENDUM ZA ILI PROTIV RS

Nosilac poslaničke liste SNSD iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović poručio je večeras u Gornjem Magnojeviću da izbori...

TRIBINA SNSD U MAGNOJEVIĆU: GRAĐANI ZNAJU VAŽNOST IZBORA ZA REPUBLIKU SRPSKU

Nosilac poslaničke liste Saveza nezavisnih socijaldemokrata za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović poručio...

PETROVIĆ: Sugrađani, podržite sutra Centralni miting SDS, PDP i Pokreta za pravdu i red na bijeljinskom Gradskom trgu (video)

Nosilac liste SDS za narodnog poslanika u NSRS za Izbornu jedinicu 6, Ljubiša Petrović poziva sve sugrađane Bijeljine...