SG BIJELJINA: Đurđević, SNSD – Dali smo svoj pun doprinos razvoju grada i niko nema pravo da kaže da je bilo nekih opstrukcija od strane Skupštine (video)

Datum:

Share post:

Nakon održane 19. sjednice Skupštine Grada Bijeljina, predstavnici Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ održali su konferenciju za medije na kojoj su se osvrnuli na usvojenu Inicijativu za opoziv Gradonačelnika.

„Na Dnevnom redu 19. sjednice Skupštine Grada Bijeljina, našla se i Inicijativa za opoziv Gradonačelnika, kao i prateće odluke koje prate inicijativu. Samo šest tačaka je bilo na Dnevnom redu. Nisu dostavljene one tačke, redovne, programske koje treba da bude u januaru i februaru mjesecu od strane Gradonačelnika i Gradske uprave. Iako smo ispred Skupštine grada upućivali podsjetnike, urgencije i tražili da se dostave materijali – nijedan jedini materijal, nijedna jedina tačka Dnevnog reda nije dostavljena. To su bile važne tačke o kojima trebamo raspravljati, kao što je Program izgradnja komunalne infrastrukture puteva, javne rasvjete i slično. Mislim da je to loša poruka… da li iz razloga što ugrožena nečija fotelja ili šta je u pitanju… jednostavno stopirate razvoj grada“, rekao je predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

SG BIJELJINA: Prvi redovi u Skupštini Grada Bijeljina prazni – Gradonačelnik i odbornici opozicije ne prisustvuju današnjoj sjednici SG

On ističe da su od strane Gradonačelnika, kao i opozicije, najavljene opstrukcije.

„Kao što smo vidjeli danas, odbornici opozicije, kao ni Gradonačelnik nisu bili prisutni na ovoj sjednici. Najavljene su i neki opstrukcije, kao što je i ovo nedostavljanje materijala pa mi ne ostaje ništa drugo nego da se pitam ako se već pozivate na volju naroda, a izglasavanje opoziva jeste davanje mogućnosti i prava narodu da se izjasni, zašto onda opstruišete, čega se bojite, koje volje naroda se bojite, ako se na tu istu volju naroda i pozivate“, istakao je Đurđević.

Đurđević kaže da se danas u raspravu, odnosno diskusije, uključila većina odbornika koja je obrazlagala zašto je došlo do Inicijative za opoziv Gradonačelnika.

„Mislim da su svi imali priliku da vide da tu nije u pitanju bilo kakva lična ili politička priča, vjerujte da nam, lično gledano, ovo u ovom trenutku najmanje treba, bilo kome od nas, ali došlo je do granice kada se moralo presjeći, kada moramo napraviti presjek i pokušati uraditi sve što je do nas, da pokrenemo naš grad. Prethodne dvije godine Skupština Grada je usvojila 95% odluka, prijedloga koji su došli od strane Gradonačelnika. Dali smo svoj pun doprinos razvoju grada i niko nema pravo da kaže da je bilo bilo kakvih opstrukcija od strane Skupštine. Sve ono što je bilo u nadležnosti, mi smo ispunjavali i izvršavali. Izvršna vlast je ta koja ima izvršnu moć, operativnu moć na terenu da neke projekte realizuje i kao što smo čuli danas, niti su neki kapitalni projekti realizovani, zaposleno je nezakonito ogroman broj ljudi, razna nenamjenska trošenja sredstava, izolacija Bijeljine u smislu saradnje sa bilo kojim organima, višim organima vlasti, na osnovu toga što Gradonačelnik ima lični animozitet prema bilo kome i mnogi drugi razlozi o kojima su pričale moje kolege i o kojima ćemo tek pričati u narednom periodu“, naveo je Đurđević.

SG BIJELJINA: Usvojena Inicijativa za opoziv Gradonačelnika – Referendum 19. marta

Predsjednik Skupštine najavljuje da će naredna, 20. redovnu sjednicu biti sazvana, odnosno čim Gradonačelnik i Gradska uprava dostave materijale.

„Grad Bijeljina apsolutno ne smije da trpi zbog ovog procesa. Sve one odluke koje su u nadležnosti Skupštine moraju se donositi, sve one radnje koje Gradonačelnik treba da preduzima, mora preduzeti. Opoziv, odnosno referendum građana je najviši čin demokratije koji može da postoji, ne vidim ništa sporno u tome da damo priliku građanima da se izjasne. Slažemo se svi da ovako više ne ide, da trenutna situacija „ne valja“, da propuštamo mnoge šanse, da ne pričamo o Poslovnim zonama, ne pričamo o Industrijskim zonama, ne pričamo o slobodnoj trgovnoj zoni. Dajemo mogućnost svim našim sugrađanima da kažu da li su zadovoljni trenutnim stanjem ili hoće neku vrstu promjene. Mi ćemo poštovati većinsku volju naroda kako je i predviđeno i kakva god ona bude, bar iz ugla Skupštine grada i odbornika koji su danas ovdje sa mnom – ona će biti poštovana“, izričit je Đurđević.

On je najavio da građane Bijeljine, 19. marta očekuje Referendum, gdje će odlučiti da li žele da se ide u opoziv, odnosno nove izbore za Gradonačelnika ili ne.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...

Partijama iz budžeta 375,6 miliona KM

Političkim partijama u Bosni i Hercegovini sa svih nivoa vlasti, od 2004. godine, zaključno sa 2023. godinom isplaćeno...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine sve praznije i da zvono...

Nagle promjene temperature loše utiču na procvjetale voćke

Voćnjaci širom Bosne i Hercegovine uveliko su u fazi beharanja, ali niske temperature koje su stigle mogle bi...