SG BIJELJINA: Cvijetin Lukić, DNS – Podržaćemo opoziv Gradonačelnika zbog nemogućnosti funkcionisanja (video)

Datum:

Share post:

Odbornik DNS u Skupštini Grada Bijeljina Cvijetin Lukić, rekao je da je DNS podržao Prijedlog odluke o budžetu sa uloženim amandmanima Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“, ali, isto tako, podržaće prijedlog da se krene u opoziv Gradonačelnika.

„Kao odbornik DNS, podržao sam budžet koji iznosi 68 miliona i 500 hiljada KM. Budžet je kvalitetan, a na njega se djelovalo i amandmanima. Očekujemo da će u ovoj godini biti dva rebalansa budžeta. Nastojaćemo da u rebalansu budžeta izdvojimo i sredstva za Opštu bolnicu Bijeljina, s obzirom da znamo da je nedostatak zdravstvenog kadra na cijelom prostoru BiH i RS, tako da su sredstva neophodna. Oni su zahtjevali (iako to nije naša zakonska obaveza), sredstva u iznosu od 300.000 KM. Mislim da ćemo rebalansom usvojiti tu inicijativu da se omogući kvalitetna zdravstvena zaštita, kao i do sada i da se određen broj ljudi, odnosno kadrova pošalje specijalizaciju. Tako će zdravstvena zaštita biti još kvalitetnija i naši stanovnici će imati mogućnost da u bijeljinskoj Bolnici imaju određene usluge, kako ne bi putovali u Banjaluku, Beograd i druga mjesta“, rekao je Lukić.

Što se tiče opoziva, Lukić kaže da je DNS donio odluku da će podržati prijedlog da se krene u opoziv Gradonačelnika.

„Mi nismo imali sastanke sa Koalicijom „Dogovor za Bijeljinu“, to je naša lična odluka, a razlog je nemogućnost funkcionisanja, s obzirom da je skupštinska većina na jednoj strani, a Gradonačelnik na drugoj. Takvim stavovima, realizacija mnogih projekata nije moguća, što sigurno nije dobro za Grad Bijeljinu. Ako se to nastavi i u narednoj godini ili naredne dvije godine, svakako neće biti dobro iz razloga što su projekti već zaustavljeni i neće biti u mogućnosti da se urade ni planirani, a ni novi. DNS je stava da mora postojati korelacija između gradske vlasti i vlasti na nivou RS i to je nešto što je najbolje za naš grad. Zato ćemo DNS i ja lično kao odbornik podržati opoziv gradonačelnika“, zaključio je Lukić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MARKOVIĆ, PDP: Plaćanjem doprinosa sankcionisanim licima doći će u problem i fondovi u Republici Srpskoj (video)

Slaviša Marković, poslanik PDP iz Bijeljine u NS RS uzeo je aktivno učešće na Trinaestoj posebnoj sjednici NS...

U Domu zdravlja Bijeljina održano predavanje o HPV vakcini (foto)

U susret Svjetskoj nedelji imunizacije u Domu zdravlja Bijeljina održano je predavanje o HPV vakcini. Naime, 18. aprila 2024....

HAG: Šešelju i saradnicima sude srpski sudovi

Hag doneo novu odluku o Šešelju MEHANIZAM u Hagu odlučio je da dozvoli da predsedniku SRS Vojislavu Šešelju i...

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...