SG BIJELJINA, ARSENOVIĆ: Građani Bijeljine ne treba da snose odgovornost zbog neracionalnog upravljanja preduzećem AD „Komunalac“ (video)

Datum:

Share post:

Odbornik SNSD u SG Bijeljina, Vaso Arsenović, govorio je o Prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti na cjenovnik usluga odvoza komunalnog otpada koji je predložio AD „Komunalac“, odnosno, Gradonačelnik. 

Skupština Grada odbila je Prijedlog da se građanima Bijeljine, fizičkim i pravnim licima uveća cijena odvoza komunalnog otpada.

Kako je rekao Arsenović, čak i odbornici SDS i PDP nisu bili ZA odluku koju je Gradonačelnik, odnosno, AD „Komunalac“ predložio.

Kako je navedeno, cijena je trebala biti povećana za 20%.

„Zbog čega se išlo sa ovim povećanjem kada znamo da je u prošloj godini čak 200.000KM iz budžeta dato više za održavanje zelenih površina, što je direktan prihod Komunalcu, pa čak i kroz rebalans budžeta bilo je predviđeno dodatnih 300.000KM. Dakle, ovih pola miliona maraka koji su trebali biti realizovani i uplaćeni Komunalcu zasigurno bi „ugasila požar“ koji je bio u tom preduzeću. Prema našim informacijama, realizacija rebalansa budžeta u iznosu od 300.000KM nažalost nije izvršena od strane Gradske uprave prema Komunalcu. Sa druge strane, u tom preduzeću je došlo do značajnih povećanja troškova zbog prijema novih radnika, pa se pitamo da li ima smisla da za neracionalno ponašanje Uprave preduzeća, odgovornost snose građani Bijeljine?! Naš je odgovor NE, tako da su SNSD i Koalicija odbacili Prijedlog ove odluke“, rekao je Arsenović.

Na današnjoj sjednici nije bio prisutan niko od predlagača ove Odluke, kako bi potencijalno obrazložili razlog povećanja cijene usluga koje pruža AD „Komunalac“.

Arsenović je istakao da razumije potrebe da se povećaju plate radnicima u pomenutom preduzeću, ali ne na teret građana, nego kroz unutrašnju racionalizaciju i efikasnije poslovanje. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

JELENA TRIVIĆ: Tužilaštvo BiH da ispita CiK – zašto nema izvještaja o kontrolnom brojanju?

Saopštenje za javnost Narodnog fronta prenosimo u cijelosti: Kao oštećeni kandidat u ovom predmetu, zahtijevam od Tužilaštva BiH da...

„KOSOVO JE SRCE SRBIJE“: Novak poslao moćnu poruku nakon meča (foto)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, a nakon pobjede protiv Aleksandara Kovačevića...

OTVORENO PISMO Gradonačelnika Bijeljine Ministru porodice, omladine i sporta (foto)

Otvoreno pismo Gradonačelnika Bijeljine Ministru porodice, omladine i sporta prenosimo u cijelosti: Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je uputio otvoreno...

Gradonačelnik Bijeljine stigao u Rudanku kod Doboja, dočekao ga Miličevic predsjednik SDS (foto,video)

Ljubiša Petrović gradonačelnik Bijeljine sa svojim saradnicima i saputnicima, Radišom Petrovićem, Sretenom Vučkovićem i Bogdanom Tadićem, danas šestog...