SG BIJELJINA: Anka Todorović, SDS – Skupštinska većina pravi budžet prema svom viđenju (video)

Datum:

Share post:

Odborik Kluba odbornika SDS Bijeljina, Anka Todorović prokomentarisala je suzdržanost opozicionih odbornika, odnosno odbornika SDS i PDP na 18. sjednici Skupštine Grada, a koja se odnosi na Prijedlog odluke o budžetu Grada Bijeljina za 2023. godinu. Naime, kako kaže, odbornici su amandmane koje je skupštinska većina uložila na budžet dobili tek jutros, što znači da nisu uspjeli detaljno da ih analiziraju, ali da na prvi pogled oni ne izgledaju kao takvi da bi ih oni mogli prihvatiti.

„U vezi sa usvajanjem budžeta za 2023. godinu, želim da kažem da odbornici SDS i PDP nisu glasali za budžet zbog amandmana koji su nam jutros dostavljeni. Amandmane su podnijeli odbornici Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ i mi se ne slažemo sa takvim amandmanima. Nismo imali mnogo vremena da analiziramo, ali na prvi pogled se vidi da je bilo najvažnije smanjiti stavku sa Kabineta Gradonačelnika i da je uglavnom to i učinjeno. Preko 160.000 KM je smanjeno na toj poziciji i povećano na stavci Skupština Grada Bijeljina. Obrazloženje predsjednika Skupštine je bilo da se to ne odnosi na Skupštinu grada kao institut, već na eventualni referendum koji će se ticati opoziva Gradonačelnika. Tu informaciju sam ja prokomentarisala kao dragocjenu, jer mislim da, ako su sigurni da će ga opozvati, onda mu ne bi smanjivali budžet“, objasnila je Todorović.

Ona kaže da je sljedeće neprincipijelno u amandmanima da su na stavkama ličnih primanja smanjili Gradskoj upravi preko 600.000 KM, a povećali institucijama i preduzećima koja se finansiraju iz gradskog budžeta za preko 500.000 KM.

„Znači, onim direktorima koji su iz njihove skupštinske većine su povećali budžet. To su nedosljednosti, neprincipijelnosti. Smanjili su stavku deratizacije i dezinsekcije, a povećali preduzeću „Vode“. Budžet su, potpuno, napravili prema svom nahođenju i viđenju. Naravno da imaju prava na to, s obzirom da su skupštinska većina i u pravu su u tom smislu. Mi smatramo da izostaje dogovor za bilo šta i to nije dobro za Grad Bijeljinu. Podržavam Gradonačelnika, jer mislim da radi dobro, ali dogovor ne zavisi samo od njega“, zaključila je Todorović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinska Biblioteka danas obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava odobravanjem popusta na godišnju članarinu u visini od 50% (video)

Bijeljinska Biblioteka "Filip Višnjić" danas obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava i tim povodom odobrava popust od...

Teniski turnir „Sofrenić Tennis Masters“ od 26. do 28. aprila u Bijeljini (foto)

Teniski turnir "Sofrenić Tennis Masters" održaće se od 26. do 28. aprila u Bijeljini u Sportskom centru "Sofrenić"....

Današnje CIJENE proizvoda na kvantaškoj pijaci u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Kvantaškoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 1 BIJELI LUK – VREĆA 5 kg 20,00 KM 2 CRNI LUK  3 kg 6,00 KM 3 KROMPIR...

MURAL OD SRCA: Počast vojvodi Mandi u srpskoj prestonici (foto)

Porodica, saborci i članovi Udruženja “Mandini lavovi” iz Ugljevika posjetili su minulog vikenda u beogradskom naselju Petlovo brdo...