Primijetili ste da vam se telefon usporio? Ovo su neki od uobičajenih razloga zašto do toga dolazi.

Uređaj koji sporo radi nije uvijek znak da je vrijeme za novi mobitel.

“Faktori poput prostora za pohranu i spori internet mogu igrati ulogu u brzini vašeg pametnog telefona”, ističe stručnjak za telefone Thomas Reed za Reader’s Digest.

Srećom, postoji širok raspon jednostavnih rješenja za spor uređaj.

Nemate dovoljno prostora za čuvanje

Preuzimanje i pohranjivanje previše fotografija, videa, podcasta i igrica na vašem mobilnom telefonu može “pojesti” memoriju uređaja i preopteretiti njegovu procesorsku jedinicu (CPU), što dovodi do sporog rada.

Vaša internetska veza je loša

Ako vaš uređaj radi sporije nego inače, a pritom ste povezani na javni ili besplatni Wi-Fi, provjerite snagu signala mreže.

Loša Wi-Fi veza može uzrokovati spori rad vašeg mobitela koji pokušava osvježiti aplikacije i web stranice. “U ovom slučaju, mobitel nije spor”, kaže Reed. “Ali budući da aplikacije pokušavaju učitati podatke preko spore veze, reaguju sporo”, dodaje.

Zastarjeli operativni sustav Ažuriranja operativnog sustava često pružaju popravke za probleme ili greške koje bi mogle usporavati vaš uređaj, te poboljšati funkcije uređaja kako bi brže radio. Takođe, odgađanje ažuriranja sustava može skratiti vijek trajanja vašeg mobitela.

Predmemorija ili RAM vašeg mobitela su puni Što više koristite svoj uređaj, to se više podataka pohranjuje u predmemoriju i RAM memoriju vašeg mobitela. Ti podaci se s vremenom akumuliraju, zauzimajući sve više prostora na vašem uređaju, što vodi do preopterećenja za procesor.

Imate previše aplikacija

Zadržavanje aplikacija koje ne koristite ili koje više ne trebate zauzima dragocjeni prostor za pohranu i usporava vaš uređaj.

Baterija vašeg telefona je stara

Iako neki ljudi vjeruju da se to događa kako bi se kupci uvjerili da kupe novi uređaj, to je zapravo mit o bateriji mobilog telefona, prema Reedu. Kupovina nove baterije pomaže telefonu da duže traje smanjujući potrošnju energije i opterećenja, prenosi N1.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име