ŠERANIĆ: 400.000 DOZA dovoljno za vakcinisanje 200.000 ljudi, što je bila preporuka SZO

Datum:

Share post:

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić očekuje da će 400.000 doza vakcina protiv virusa korona doći u Srpsku.

o je dovoljno za 200.000 stanovnika, što je bila i preporuka Svjetske zdravstvene organizacije da se obezbijedi vakcina za minimalno 20 odsto stanovništva – rekao je Šeranić.
On je izrazio očekivanje da Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara u skladu sa ugovorom koji je potpisalo sa Kovaks mehanizmom obazbijedi isporuku za Republiku Srpsku i za one koji su uplatili svoj iznos sredstava prema ovom dobavljaču.

– Time smo uradili svoj dio posla, stali među prvima u red da dobijemo vakcinu putem tog mehanizma, napravili rezervaciju i zatražili od Ministarstva civilnih poslova da nas jasno obavijeste o tome šta to očekujemo u narednom periodu, s obzirom na to da je to ministarstvo potpisnik ugovora po kojem se BiH priključila Kovaks mehanizmu – rekao je Šeranić.

​On je podsjetio da je još u septembru potpisan i sporazum između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, federalnog Ministarstva zdravstva i Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta, gdje je navedeno koje su obaveze svih strana kako bi se omogućilo da uz pomoć ovog mehanizma u BiH i Republiku Srpsku dođu vakcine.

TESTNA REKLAMA

– Obaveza koja je uslijedila u Republici Srpskoj po tom pitanju jeste da se u dva navrata, putem avansa i garantnog depozita uplati ukupno oko 6.9 miliona KM i mi smo avansno uplatili oko milion KM, a sada i ostatak potrebnih sredstava, u skladu sa zahtjevom Ministarstva civilnih poslova i Ministarstva finansija i trezora, sa jasnom instrukcijom za plaćanje, koja je dostavljena shodno uputstvima od Kovaks mehanizma, odnosno GAVI – rekao je Šeranić.

On je naglasio da je Vlada Republike Srpske u potpunosti ispunila svoju obavezu kada je u pitanju nabavka vakcina protiv virusa korona putem Kovaks globalnog mehanizma za nabavku vakcina i uplatila ukupan iznos potreban za nabavku 400.000 doza, po jediničnoj cijeni od 10,55 dolara

Dešavanja u Bijeljini
izvor: atvbl.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...