Senad Pehlivan je slobodan čovjek i prima platu iz budžeta! (video)

Datum:

Share post:

Prodavač diploma Senad Pehlivan slobodan je čovjek i uz to prima platu iz federalnog budžeta. Direktor Zavoda Drin, javne ustanove u kojoj je zaposlen Senad Pehlivan, kaže da mu ne može dati otkaz na osnovu “kuloarskih priča”.

Prije skoro mjesec dana Žurnal je objavio istraživanje o kupovini diploma u Bosni i Hercegovini. Za 17 dana preko posrednika Senada Pehlivana dobili smo diplomu srednje medicinske škole. Prodavač diploma Senad Pehlivan slobodan je čovjek i uz to prima platu iz federalnog budžeta.

Senad Pehlivan zaposlen je na mjesto refernta za zaštitu na radu u Javnoj ustanovi Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin u Fojnici. 

Direktor ove ustanove Adis Ramić za Žurnal kaže da je “iz kuolarskih priča” čuo šta njegov uposlenik zaista radi. Prodaja diploma za direktora Ramića ne predstavlja problem jer te aktivnosti Pehlivan obavlja u “privatno vrijeme” a ne u okviru radnog vremena.

– Obzirom da sam ja vršilac dužnosti ovdje i da on dolazi na radno mjesto, da obavlja svoje poslove u toku radnog vremena, ja nisam imao na osnovu čega da poduzimam bilo koje druge radnje za njegove aktivnosti van radnog vremena, kaže Ramić.

TESTNA REKLAMA

Javna ustanova Zavod za zbrinjavanje menatalno invalidnih osoba – Drin u Fojnici u vlasništvu je Federacije BiH. Osnivač Zavoda je Parlament FBiH. Imenovanje Upravnog i Nadzornog odbora kao i imenovanje direktora vrši  Vlada FBiH. Za nadzor nad radom Zavoda  zaduženo je Federalno ministarstvo rada i socijalne politke na čelu sa SBB-ovim ministrom Veskom Drljačom. Do sada niko od njih nije reagovao na činjenicu da državni službenik u slobodno vrijeme prodaje diplome.

Stoga ne treba da iznenađuje činjenica da ni nakon skoro mjesec dana od objavljivanja Žurnalovog istraživanja Senad Pehlivan nije čak ni saslušan.

U nastavku poslušajte razgovor sa direktorom Zavoda Drin Adisom Ramićem:

''Kupovina'' diplome:

Izvor: zurnal.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...