„Semberski kupus“ i „Majevički zarac“ brend ove regije

Datum:

Share post:

„Semberski kupus“ i „Majevički zarac“ brend ove regije – Leskovac promovisao svoje brendove

Područna privredna komora Bijeljina organizovala je konferenciju na temu „Zaštita geografskog položaja i brendiranje domaćih proizvoda“. Iskustvo oko brendiranja prenijeli su gosti iz Leskovca sa svojim prepoznatljivim brendovima.

– Leskovačka paprika i naš roštilj su postali nezamjenjivi u gastronomiji. Dugo smo radili na brendiranju, uspjeli da stvorimo nešto po čemu je ovaj dio Srbije prepoznatljiv. Paprika ljutenica je postala naš zaštitni znak a danas ćemo ovdje pokušati prenijeti naša iskustava i pomoći da se stvori brend i na ovom području, rekao je direktor RPK Leskovac, Goran Jović.

Semberija već duži vremenski period pokušava brendirati svoj autohtoni kupus, za sada to ide nešto teže, ali volja postoji i u narednom periodu treba očekivati da napokon „Semberski kupus“ bude brend ovog područja. Sa Majevice dolazi prepoznatljiv „Majevički zarac“ a uz pomoć PPK Bijeljina biće mnogo lakše ostvariti ambicije oko proširenja proizvodnje ovog brenda.

Na konferenciji su još učestvovali predstavnici PK Srbije, „Hercegovačke kuće“ iz Trebinja, udruženje „Semberski kupus“ te delegacije lokalnih uprava regije.

Turistička organizacija Grada Bijeljine biće partner izgradnje domaćeg brenda a uskoro će u Bijeljini i organzovati manifestacijlu pod nazivom „Kupujmo domaće – putujemo domaće“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...