“Semberija Transport“ pokazuje humanost i u teškim vremenima

Datum:

Share post:

Bijeljinsko preduzeće “Semberija Transport” nastavilo je svoju višegodišnju praksu te je i ove godine, uprkos pandemiji korona virusa, obezbijedilo 51 kartu članovima Udruženja slijepih i slabovidih, njihovim pratiocima, kao i članovima Udruženja “Drugačiji svijet”. Broj karata na kraju godine bude i preko stotinu. Pantelija Mitrović, vlasnik preduzeća istakao je da je pandemija itekako uticala na njihovo poslovanje, prihodi su znatno smanjeni, ali dobra praksa i humanost neće izostati ni ove godine.
 
 “Članovima udruženja obezbijeđen je besplatan prevoz na svim našim linijama, kako u domaćem, prigradskom prevozu tako i u međunarodnom linijskom saobraćaju. Nedavno smo imali slučaj da je majka vodila dijete u Beč na liječenje i imala je besplatan prevoz. To je naša praksa unazad deset godina, ali se ne odnosi samo na pomenuta udruženja. Skoro svaki put se odazovemo na molbu koju nam neko uputi, bilo da je riječ o prevozu ili finansijskoj pomoći”, rekao je Mitrović za portal Dešavanja u Bijeljini.


Pantelija Mitrović, vlasnik preduzeća „Semberija Transport“
 
Besplatne karte za pomenuta udruženja nije jedina humanitarna akcija kojoj se pridružilo preduzeće “Semberija Transport”. Naime, protekle dvije sedmice, od kada fudbaleri “FK Radnik” treniraju u Etno Selu “Stanišići” i na terenu  u Velikoj Obarskoj, “Semberija Transport” obezbijedila im je besplatan prevoz.
 
Kada je riječ o školskom prevozu, ukoliko troje djece putuje autobuskim prevozom iz jedne porodice, za treće dijete, mjesečna karta je besplatna.
 
Takođe, “Semberija Transport” nedavno se odazvala i  humanitarnoj akciji kada su se prikupljala sredstva za pomoć u liječenju Biljane Vasić iz Branjeva.

“Odlučili smo se da pomognemo koliko smo u mogućnosti, a ubrzo su nam se priključili i prijatelji, odnosno poslovni partneri. Uvijek smo tu kada je pomoć potrebna, pa i u ovakvim slučajevima”, istakao je Mitrović za portal Dešavanja u Bijeljini.
 
Danas je „Semberija Transport“ opet snažan kolektiv sa oko 75 zaposlenih. Kompanija raspolaže sa 30 autobusa koji zadovoljavaju stroge sigurnosne evropske tehničko-eksploatacione standarde. Vlasnici su sertifikata ISO 9001-2008 i dobitnici priznanja Privredne komore Republike Srpske za najuspješnije preduzeće u oblasti saobraćaja za 2003. godinu, kao i brojnih priznanja i zahvalnica mnogih privrednih kolektiva i organizacija.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STANIŠIĆ, PDP: Srcem i dušom, a i sa iskrenom radošću, nastavljam da se borim za bolje sutra

Fejsbuk status Miloša Stanišića, kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred PDP za Izbornu jedinicu 3, prenosimo u cjelosti: "Dragi...

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...