SEMBERIJA TRANSPORT: Čekamo ukidanje vanrednog stanja

Datum:

Share post:

Već sredinom marta autoprevoznici su obustavili svoje poslovanje. 2. aprila Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o obustavljanju javnog prevoza lica u drumskom saobraćaju. S postupnim ublažavanjem mjera od 11. maja dozvoljen je javni i međugradski prevoz, ali sa popunjenošću do 50 odsto od punog kapaciteta vozila. Takvi uslovi međutim, ne odgovaraju prevoznicima.

 

Iako je u RS od 11. maja odlukom Republičkog štaba dozvoljeno uspostavljanje javnog prevoza, Prevoznici kažu da im se ne isplati sada raditi sa 50 odsto kapaciteta kakva je preporuka instituta za javno zdravstvo RS.

Gradski i prigradski autobuski saobraćaj u Bijeljini još uvijek ne funkcioniše. Iz Semberije transport kažu da čekaju na ukidanje vanrednog stanja.

Kada je riječ o međunarodnom saobraćaju, Srbija je od 1. juna najavila otvaranje granica sa BiH. Semberije transport će tada nastaviti sa svojim redovnim linijama za Beograd i Novi sad.

TESTNA REKLAMA

Do 15. juna je EU najavila i otvaranje svojih granica. Čeka se na konačnu odluku, ali očekivanja su da bi možda i ranije mogao biti uspostavljen međunarodni prevoz sa BiH.

Mjere koje je izdao Institut za javno zdravstvo, kada je u pitanju javni i međugradski prevoz nalaže da Putnici moraju nositi maske i rukavice. Obezbijeđenje providne fizičke barijere za mjesto vozača, a koja se dezinfikuje na kraju svake smjene. Ulazak u autobus na jedna vrata, a izlazak isključivo na druga.

Poštovanje distance u vozilu (zauzeto svako drugo sjedište), a na putničkim stajalištima poštovanje distance od dva metra, Obavezna dezinfekcija vozila.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

„VIDI TV“ poklanja Bijeljini koncert Halida Bešlića (foto)

Viditv započinje promotivne aktivnosti u svrhu informisanja građana BiH o digitalizaciji TV signala zemaljskog emitovanja nacionalnih i lokalnih...

Direktor Garantnog fonda ne želi auto staro četiri godine

– Direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar zamjenio je luksuzni automobil star četiri godine još luksuznijim, pod...

SNSD u Bijeljini održao sjednicu Gradskog odbora (foto)

Večeras (ponedjeljak, 05. decembar 2022.) je održana 6. sjednica GO SNSD Bijeljina na kojoj je usvojen Izvještaj Gradskog...

Gasovod IZGRAĐEN, a gas NE TEČE kroz Bijeljinu! ZAŠTO?

Gasovod izgrađen, a gas ne teče: Evo kada će Bijeljina moći da koristi plin Gasovod je još prije nekoliko...