SEMBERIJA TRANSPORT: Čekamo ukidanje vanrednog stanja

Datum:

Share post:

Već sredinom marta autoprevoznici su obustavili svoje poslovanje. 2. aprila Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o obustavljanju javnog prevoza lica u drumskom saobraćaju. S postupnim ublažavanjem mjera od 11. maja dozvoljen je javni i međugradski prevoz, ali sa popunjenošću do 50 odsto od punog kapaciteta vozila. Takvi uslovi međutim, ne odgovaraju prevoznicima.

 

Iako je u RS od 11. maja odlukom Republičkog štaba dozvoljeno uspostavljanje javnog prevoza, Prevoznici kažu da im se ne isplati sada raditi sa 50 odsto kapaciteta kakva je preporuka instituta za javno zdravstvo RS.

Gradski i prigradski autobuski saobraćaj u Bijeljini još uvijek ne funkcioniše. Iz Semberije transport kažu da čekaju na ukidanje vanrednog stanja.

Kada je riječ o međunarodnom saobraćaju, Srbija je od 1. juna najavila otvaranje granica sa BiH. Semberije transport će tada nastaviti sa svojim redovnim linijama za Beograd i Novi sad.

Do 15. juna je EU najavila i otvaranje svojih granica. Čeka se na konačnu odluku, ali očekivanja su da bi možda i ranije mogao biti uspostavljen međunarodni prevoz sa BiH.

Mjere koje je izdao Institut za javno zdravstvo, kada je u pitanju javni i međugradski prevoz nalaže da Putnici moraju nositi maske i rukavice. Obezbijeđenje providne fizičke barijere za mjesto vozača, a koja se dezinfikuje na kraju svake smjene. Ulazak u autobus na jedna vrata, a izlazak isključivo na druga.

Poštovanje distance u vozilu (zauzeto svako drugo sjedište), a na putničkim stajalištima poštovanje distance od dva metra, Obavezna dezinfekcija vozila.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Bijeljini obilježio Međunarodni dan osoba sa invaliditetom – Potrebno je afirmisati njihove kapacitete (foto)

Korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju Centra za socijalni rad u Bijeljini, druženjem sa gostima...

PREMINUO pukovnik Pavle Pajo Milinković prvi komandant Prve posavske brigade IBK VRS

U Rumi je u 75. godini preminuo pukovnik Pavle Milinković -Pajo, prvi komandant Prve posavske brigade Vojske Republike...

Crveni krst RS povodom Međunarodnog dana volontera, šalje poruku poštovanja i zahvalnosti volonterima i aktivistima (foto)

Obilježavajući 5. decembar – Međunarodni dan volontera, Crveni krst Republike Srpske posredstvom strukture koju čine 64 opštinske i...

NSRS, Odbor za predstavke u Bijeljini: Zadovoljavajuća bezbjednost i poštovanje prava u zavorima

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Zagorka Grahovac izjavila je danas da...