Semberija: Potencijali za razvoj turizma

Datum:

Share post:

Zbog ekspanzije ove privredne grane neophodno je poboljšati usluge vezane za turističku potražnju i infrastrukturu koja treba da zadovolji savremene standarde u turizmu, što je jedan od ciljeva održavanja predavanja.

Ono što nedostaje turističkoj ponudi je da se Bijeljina stavi u širi kontekst, jer savremenog turistu zanima regija, jedan je od zaključaka skupa. Ono što mi možemo ponuditi turistima jeste i lijepo i jeftino, i na tome treba raditi. 

“Čak je i BiH za turizam uzak kontekst, širi kontekst je Balkan, i to treba iskoristiti stavljajući u ponudu sve njegove potencijale”, napominje jedan od eminentnih predavača.

“Turizam ne poznaje granice, poznaje samo turističke destinacije. Turista želi da se druži i priča sa lokalnim stanovništvom, da uživa u hrani, prođe, vidi, želi da uživa posmatrajući manifestacije kojih ovdje ima u izobilju, kao i kulturno-istorijskih sadržaja, to je pravo jedno bogatstvo. 

TESTNA REKLAMA

Savremeni turista je obrazovan, informisan, on putuje i želi da sve provjeri na terenu. Sve on može vidjeti na internetu, ali koncept današnjeg turizma nije `vidio sam`, nego `doživio sam`”, objašnjava prof. dr Marija Knežević, sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, Banja Luka.

Turistička organizacija Bijeljine poslednjih godina je mnogo uradila na kompletiranju ponude, što je dalo rezultate. Broj noćenja je za 16% povećan u odnosu na prošlu godinu, posebno stranih turista.

„Mi smo prošle godine oformili suvenirnicu preko puta opštine. Jeste da je male kvadrature, ali zadovoljni smo. Pored distribucije propagandnog materijala i pored servisnih informacija tu, posebno stranim turistima pružamo informacije o turističkoj ponudi”, navodi Milivoje Era, iz Turističke organizacija Bijeljine.

Era dodaje da će, pored turističke karte, vodič na srpskom i engleskom jeziku od sljedeće godine biti štampan na još dva strana jezika. Napominje da je u ponudi turistima na raspolaganju i i brošura sa informacijama o svim vjerskim objektima na području Semberije.

​Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...