Selakov SPS očekuje dogovor sa Dodikom

Datum:

Share post:

Lider SPS očekuje DOGOVOR S DODIKOM

Nakon što je lider DNS Nenad Nešić dobio funkciju ministra bezbjednosti BiH, čime su on i njegova stranka i zvanično postali dio nove vlasti, uskoro bi istim stopama trebalo da krene i SPS Gorana Selaka.

On je nakon “sastanka pomirenja” s navodno pobunjenim funkcionerima SNSD iz Istočnog Sarajeva, koji su se protivili izboru Nešića za ministra bezbjednosti, najavio da će sa čelnicima SPS takođe razgovarati o njihovom učešću u vlasti.

– Veoma je važno da Republika Srpska kao mehanizam svoje stalne odbrane ima dvije trećine poslanika, a za to su potrebni poslanici svih političkih partija koje žele da budu dio jedinstvene, nacionalne i narodne odbrane Republike Srpske. Sve političke partije koje imaju svoje poslanike su nama veoma važni, zato su i neki koji nisu imali poslanike na nivou BiH bili uključeni u određenu strukturu – poručio je Dodik.

Podsjećamo, Nenad Nešić i Goran Selak, odnosno njihove političke partije DNS i SPS, u predizbornoj kampanji ponašale su se opoziciono, a lideri tih stranaka iznosili su brojne optužbe i kritike na račun vladajućih.

Predsjednik SPS, Goran Selak, za Srpskainfo je potvrdio da on i njegova stranka računaju na učešće u vlasti, te da, kako je rekao, uskoro očekuju nastavak razgovora o toj temi s liderom SNSD.

– Vidjeli smo najavu gospodina Dodika da će razgovarati sa svim parlamentarnim strankama. Mi smo još ranije, kao predstavnici političke partije koja ima tri poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, zvanično razgovarali s predsjednikom Dodikom, kao i premijerom Radovanom Viškovićem – ističe Selak.

On, između ostalog, podsjeća da su poslanici SPS u Narodnoj skupštini podržali izbor delegata iz SNSD za Dom naroda BiH, kao i budžet Srpske za ovu godinu.

– Takođe, podržali smo izbor rukovodstva Narodne skupštine i izbor nove Vlade Republike Srpske. Dogovorili smo se da ćemo biti dio skupštinske većine i da ćemo participirati u izvršnoj vlasti u skladu s našim kapacitetom u Narodnoj skupštini – kaže Selak.

Inače, kako za Srpskainfo otkrivaju odlično obaviješteni izvori, lider SNSD Milorad Dodik ranije je ponudio SPS ministarsku fotelju u Vladi Republike Srpske, ali su oni, prema tvrdnjama naših sagovornika, to odbili.

– Dodik je SPS ranije nudio jedno ministarsko mjesto, ali ono koje je trebalo da pripadne pripadnicima drugih naroda, a ne srpskog. Selak je to odbio, a umjesto toga će SPS najvjerovatnije dobiti određene funkcije “po dubini”, odnosno direktore u jednom broju javnih preduzeća, ustanova i republičkih agencija – otkrivaju naši sagovornici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...