SELAK U STRIČIĆIMA: Da nas dogodine bude još više!

Datum:

Share post:

Posljedni dan manifestacije „Kočićev zbor“ održava se danas u rodnom mjestu Petra Kočića, Stričićima. Bogatom kulturno umjetničkom programu prisustvovao je i predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak koji je ovom prilikom pohvalio organizaciju.

-„Kočićev zbor“ je simbol Manjače, ali i Banjaluke. Izuzetno mi je drago što se i ove godine okupio veliki broj naših ljudi koji žive u ovim krajevima, ali i onih čiji su korijeni na ovom podneblju. Uvijek je lijepo biti u društvu Krajišnika, rekao je Selak.

On je prisustvovao svečanoj akademiji gdje je dodijeljena „Kočićeva nagrada“, a ovaj događaj pratili su brojni državnici i političari koji su slušali besjedu, dobitnika i riječi žirija.

TESTNA REKLAMA

Nakon toga, nastavljene su sportske igre, skokovi padobranaca, borba bikova, te druženje uz muziku, a sve sa jednim ciljem da se Srtičići i Manjača postave na mjesto koje im pripada.

-Lično sam posebno vezan za ovaj kraj koji nam je iznjedrio velike ljude, među ostalima i neponovljivog Petra Kočića. Moja jedina želja je da nas svake godine bude sve više i da se mladi počnu vraćati u ovaj predivan kraj Republike Srpske, istakao je Selak.

Na današnji dan veliki broj prisutnih obilježio je i Veliku Gospojinu, odnosno praznik Uspenja Presvete Bogorodice, jedan od najvećih hrišćanskih praznika. Na Veliku Gospojinu, koja je uspomena na smrt Bogorodice i njeno vaskrsenje, završava se dvonedjeljni post.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...