SELAK, SPS: Kozarske poklade – manifestacija koja čuva običaje (foto)

Datum:

Share post:

U porti hrama Svetog proroka Ilije u Bistrici kod Banja Luke održane su “17. Kozarske poklade”, tradicionalna manifestacija koja se organizuje pred početak Vaskršnjeg posta. Saborovanju pod Kozarom prisustvovao je i Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske.

“Narod pod Kozarom oduvijek je čuvao svoje običaje i odgajao nova pokoljenja u duhu tradicionalnih vrijednosti. Kozarske poklade, saborovanje vjernog naroda uoči Vaskršnjeg posta, doprinose očuvanju istinskih vrijednosti koje su duboko utkane u biće srpskog naroda”, izjavio je Selak.

Nakon svete Liturgije, okupljeni su degustirali domaće proizvode, a potom je uslijedilo veselje uz tradicionalnu muziku.

“Vrijedne žene Foruma žena SPS-a iz Banja Luke i Prijedora učestvovale su na današnjoj manifestaciji i izložile proizvode domaće radinosti. SPS je potekla iz našeg naroda i sa radošću dolazimo na ovakva narodna saborovanja, kojima je cilj očuvanje tradicije i produbljenje vjere”, naglasio je lider SPS-a.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MINISTAR NEŠIĆ: BiH i EUROPOL počeli zvaničnu saradnju – veliki korak približavanja BiH i EU

BiH konačno počela zvaničnu saradnju sa EUROPOL-om Bosna i Hercegovina počela operativnu saradnju sa EUROPOL-om; biće otvorena kancelarija Kontakt...

Kvadrat stana znatno poskupio

Za samo godinu dana završeni i prodati novi stanovi u Banjaluci su po kvadratu poskupjeli za čak 1.143...

Grad Bijeljina učesnik programa Provođenje Okvira za realizaciju ciljeva održivog razvoja

Grad Bijeljina je izabran da, kao jedan od osam opština i gradova i tri kantona, učestvuje u programu...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...