SELAK, SPS: Imamo rješenja za zaustavljanje odlaska mladih

Datum:

Share post:

Predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak poručio je da je demografska obnova i pitanje odlaska mladih prioritet svih prioriteta Republike Srpske koji zahtijeva hitno reagovanje svih subjekata društva. Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama SPS u Banjaluci, lider SPS je istakao da je u posljednjih 10 godina Republiku Srpsku napustilo 300.000 mladih i radno sposobnih lica, kao i da je u prošloj godini u Srpskoj broj umrlih bio za 10.000 veći nego broj rođenih.

– Zato smo ponudili konkretne mjere i konkretne zadatke za buduću Vladu. Naš cilj je da svaka beba rođena u Srpskoj dobije 5.000 KM, odnosno 10.000 KM za bebe rođene u nerazvijenim opštinama. Naš cilj je da Republika Srpska obezbijedi stanove za mlade bračne parove slično kao što je to urađeno u Srbiji i naravno, da Republika Srpska mladima može da ponudi kvalitetna radna mjesta i veća primanja. Često nas pitaju odakle ćemo da finansiramo sve ove projekte, a ja ću vas podsjetiti na samo jednu aferu u kojoj je  nestalo“ 100.000 maraka narodnog novca, a to je afera „Viadukt“. Efikasnim mjerama protiv korupcije i spriječavanjem ovakvih afera Republika Srpska može da finansira  razvojne i prioritetne projekte – poručio je Selak.

Govoreći o dosadašnjem toku predizborne kampanje, Selak je istakao da je SPS vodila fer i poštenu kampanju sa programom pod nazivom „Srpska iznad svega“. Pored predsjednika SPS, konferenciji za medije prisustvovala je nosilac liste SPS – Socijalističke partije Srpske – Goran Selak za NSRS iz izborne jedinice 2 Snježana Gvozden, kao i kandidati za narodne poslanike iz IJ3.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Dnevni horoskop za 19.april

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 19.april

Ovan POSAO: Pokušajte da promenite dosadašnja uverenja u vezi sa autoritetom i kritikama. Teško se suočavate sa negativnim komentarima i...

PET MAGAZIN: Kako da znate da su dve mace ostvarile jaku vezu

Povezane mačke definišu se kao par mačaka koje su uspostavile blizak odnos jedna sa drugom. Neke povezane mačke...

Ni Japan više neće da trpi Apple-ov monopol

Nakon što je Evropska komisija primorala Apple da otvori iOS za eksterne prodavnice aplikacija u EU, izgleda da...

AGRO SAVJET: Vrijeme je da posadite jagode u saksije

Ljubitelji jagoda koji nemaju bašte ili dvorišta, mogu jagode za svoje potrebe da gaje i u saksijama kao...