SELAK: SPS ima mnogo izuzetnih ljudi koji mogu obavljati važne poslove

Datum:

Share post:

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak u intervju za Nacional.live otkriva zašto je njegova stranka podržala novu Vladu Republike Srpske, ali i komentarisao rezultat SPS-a na opštim izborima koji su održani u oktobru prošle godine.
Na prošlogodišnjim izborima SPS je osvojio tri mandata u NSRS, da li ste zadovoljni ostvarenim rezultatom?

 

-SPS je prvi put nastupila na Opštim izborima, samostalno i isključivo oslonjena na sopstvene snage. Ostvarili smo dobar rezultat, te postali parlamentarna partija sa tri narodna poslanika i delegatom u Vijeću naroda.

Nakon izbora poručili ste da će te biti dio vlasti, šta je presudilo da ponovo budete dio koalicije sa SNSD-om?

-Politička platforma SPS-a počiva na borbi za ustavne nadležnosti i status Republike Srpske i težnji za ekonomsko – socijalnim preporodom društva. Da bismo ostvarili programske ciljeve spremni smo preuzeti dio odgovornosti i zajedno sa vladajućom većinom raditi na ostvarivanju pomenutih ciljeva.

Nakon saradnje s opozicijom, šta mislite o njima?

-SPS nije bila dio ni jednog političkog bloka na prethodnim izborima. Izborni uspjeh mogu ostvariti samo one stranke ili koalicije koje imaju jasno definisan program i kojima su građani na prvom mjestu. Za razliku od nekih, SPS posjeduje navedene atribute.

Viđeni ste za direktora na raznim pozicijama, od Pošte Srpske do OBA, da li ste razgovarali sa vrhom Republike Srpske o raspodjeli pozicija?

-Mi smo podržali izbor Vlade Republike Srpske, budžet, izbor srpskih delegata za Dom naroda BiH i skupštinsko rukovodstvo. Uvijek smo se ponašali nacionalno odgovorno, ne trčeći za “foteljama”. Ali naravno da u SPS-u ima mnogo izuzetnih ljudi, kvalitetnih kadrova, koji će na odgovoran način obavljati poslove koji budu povjereni SPS-u.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nacional.live

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinska Biblioteka danas obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava odobravanjem popusta na godišnju članarinu u visini od 50% (video)

Bijeljinska Biblioteka "Filip Višnjić" danas obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava i tim povodom odobrava popust od...

Teniski turnir „Sofrenić Tennis Masters“ od 26. do 28. aprila u Bijeljini (foto)

Teniski turnir "Sofrenić Tennis Masters" održaće se od 26. do 28. aprila u Bijeljini u Sportskom centru "Sofrenić"....

Današnje CIJENE proizvoda na kvantaškoj pijaci u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Kvantaškoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 1 BIJELI LUK – VREĆA 5 kg 20,00 KM 2 CRNI LUK  3 kg 6,00 KM 3 KROMPIR...

MURAL OD SRCA: Počast vojvodi Mandi u srpskoj prestonici (foto)

Porodica, saborci i članovi Udruženja “Mandini lavovi” iz Ugljevika posjetili su minulog vikenda u beogradskom naselju Petlovo brdo...