Selak na obilježavanju 80. godišnjice formiranja 63. padobranske brigade Vojske Srbije

Na vojnom aerodromu “Narednik-pilot Mihajlo Petrović” u Nišu svečano je obilježena 80. godišnjica osnivanja 63. padobranske brigade Vojske Srbije. Svečanosti je prisustvovao Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, zajedno sa visokim zvaničnicima Republike Srbije, Vojske Srbije, te veteranima brigade i mnogobrojnim građanima i poštovaocima ove slavne jedinice.

Danas je otkriven i Spomenik padobrancu, čime je odana počast svim pripadnicima brigade koji su dali svoje živote za odbranu otadžbine. Nakon toga, položeno je cvijeće na Zid sjećanja.

Goran Selak je istakao značaj 63. padobranske brigade koja je simbol hrabrosti i požrtvovanosti cijele Vojske Srbije i srpskog naroda. Selak je naglasio je da je ova brigada kroz svoju istoriju pokazala izuzetnu hrabrost i profesionalizam, posebno tokom borbi na Kosovu i Metohiji.

“63. padobranska brigada je oduvijek bila sinonim za junaštvo i posvećenost srpskoj ideji. NJeni pripadnici su se istakli u najtežim trenucima naše istorije, braneći čast i slobodu naše Srbije. Danas se sa ponosom sjećamo svih njih i odajemo im zasluženu počast,” rekao je Selak.

Selak je uputio čestitku povodom Dana vojnih padobranaca, krsne slave Pokrova Presvete Bogorodice i 80. godišnjice od osnivanja jedinice komandantu jedinice brigadnom generalu Nenadu Zoniću, te svim trenutnim i bivšim pripadnicima 63. padobranske brigade.

63. padobranska brigada ima bogatu istoriju i tradiciju. Osnovana je 14. oktobra 1944. g odine, a i danas predstavlja udarnu snagu Vojske Srbije, spremnu da odgovori na sve izazove.

Za hrabrost i junačka djela tokom borbi na Kosovu i Metohiji protiv šiptarskih terorista i NATO zavojevača, 63. padobranska brogada je 1999. godine odlikovana Ordenom narodnog heroja.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име