Ovogodišnji Međunarodni dan mladih obilježava se u svjetlu tehnoloških inovacija koje nam pomažu da podstaknemo održivi rast i razvoj, ali prije svega Međunarodni dan mladih slavi potencijal i talente omladine. Širom svijeta, mladi koriste nove i inovativne digitalne alate da naprave značajne promjene i unaprijede društvo u kojem žive – to je situacija koju vidimo i u našoj Srpskoj.

Da mladima svijet ostaje, čuli smo nebrojeno mnogo puta, ali upravo su oni ti koji podstiču najpozitivnije promjene u našem društvu. Mladi su oni koje moramo bezrezervno ohrabriti da nastave da se obrazuju, da misle svojom glavom, da budu digitalno pismeni i da se suoče sa generacijskim problemima koje mi, u drugim generacijama, možda ne razumijemo dobro koliko i oni.

Moramo ih ohrabriti da postanu moderni inovatori koji će povesti našu Republiku Srpsku u pravom smjeru – moramo ih tretirati onako kako i zaslužuju i uvažavati njihov glas.

Na čelu Socijalističke partije Srpske, želio sam da usvojim upravo takav pristup – da čujem glas mladih i da im dam priliku da se njihov glas čuje tamo gdje je najvažnije. Naše redove krase obrazovani i perspektivni mladi ljudi, koji svakoga dana, neumorno, rade na pronalasku rješenja koja će nam donijeti boljitak. Njihova razmišljanja nisu vezana za dnevnu politiku, za prepirke na domaćoj sceni, na besciljne prepiske putem društvenih mreža – oni traže rješenja za našu budućnost. Oni su spremni da svoje vrijeme iskoriste danas, kako bi generacije koje dolaze sutra mogle da uživaju u napretku.

Mi svi dobijamo od njih nešto što nam je danas prijeko potrebno, a to su optimizam i energija. Zbog toga se zalažemo da današnja omladina ostane ovdje u Republici Srpskoj, da povećamo investicije u obrazovanje, da im obezbjedimo dobre uslove za život i rad.

U nama su mladi prepoznali da smo spremni da podržavamo politike komprimisa, očuvanja dejtonske strukture i evropski put Srpske i BiH, ali i da razgovaramo sa svim akterima koji vjeruju u bolje sutra u Republici Srpskoj i da gradimo bliske odnose sa našom maticom, Srbijom.

Vjerujem da idemo u pravom smjeru kao partija i dovoljno mi je da pogledam da smo na političkoj sceni Republike Srp

https://www.instagram.com/goranselaksps/p/C-kRd6ptkA8/?igsh=MTZtZDNqZDRrMDFjcQ==

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име