Selak i Torbica posjetili Drvar – sastanak sa načelnicom Runić

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije Bojan Torbica posjetili su danas Drvar i sastali se sa načelnicom ove opštine Dušicom Runić.

“Na sastanku u opštinskoj upravi Drvar razgovarali smo o položaju Srba u Federaciji BiH, kao i o potrebi da institucije Srpske i Srbije konstantno pomažu srpski narod na ovim prostorima. Osudili smo nedavni napad na Srbe koji se desio u Mostaru. Raduje nas činjenica da u Drvaru ima sve više djece u vrtićima i da se srpski jezik uvodi u škole. SPS djeluje svuda gdje ima našeg naroda, zato smo i danas sa našim narodom u Drvaru i Prekaji”, poručio je Selak nakon sastanka sa Runićevom.

Bojan Torbica, visoki funkcioner Vulinovog Pokreta socijalista rekao je da Srbija dosledno pomaže i brine i o Srbima u Federaciji BiH, koji žive u teškim uslovima, ali koji i vjerno čuvaju rodni kraj. Sastanku je prisustvovao i Miroslav Rodić, poslanik Pokreta socijalista u Skupštini AP Vojvodina.

Nakon sastanka sa načelnicom Drvara, Selak i Torbica su prisustvovali svetoj Liturgiji u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u selu Prekaja, gdje su položili vijence na spomenik palim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

U Prekaji se održava i narodno zborovanje povodom hramovne slave Uspenja Presvete Bogorodice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име