SEKRETAR SKUPŠTINE GRADA: Pečatom Skupštine Grada Bijeljina upravlja Đurđević, sve ostalo je Petrovićev spin

Datum:

Share post:

Sekretar Skupštine Grada Bijeljina Dejan Blagojević izjavio je da Gradonačelnik Ljubiša Petrović očitom manipulacijom želi da obmane javnost i ubijedi građane Semberije da pečatom Skupštine Grada ne upravlja predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević, ali da svako ko se razumije u pravnu nauku i zakone može da prozre ovaj Petrovićev (neuspjeli) pokušaj.

– Ovlašćenje da upravlja pečatom Skupštine Grada, predsjedniku Skupštine Grada omogućuje član 12. stav 3. Zakona o pečatima organa i institucija Republike Srpske i član 36. stav 1. tačka 1. Zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske. Tu je i član 43. stav 1. istog zakona, kojim je propisano da predsjednik skupštine zastupa i predstavlja skupštinu, saziva sjednice skupštine i njima predsjedava – poručio je Blagojević.

ĐURĐEVIĆ: Gradonačelnik ne preza od kršenja zakona, a „štanca“ krivične prijave – Nismo dozvolili da uzme skupštinski pečat (video)

On je naglasio da aktuelni Gradonačelnik pokušava da nametne pitanje čuvanja i upotrebe pečata, a da istovremeno, u prethodne dvije godine, nije donio nijedno rješenje koje se tiče upotrebe pečata za radnike Gradske uprave Grada Bijeljina koji odsustvuju s posla ili se nalaze na godišnjem odmoru ili bolovanju.

– U Gradskoj upravi Grada Bijeljina postoji više od 100 pečata i nije mi poznato da je doneseno bar jedno takvo rješenje. Da li to znači da je neko neovlašteno upotrebljavao pečate dok su ti radnici bili odsutni sa posla? – pita Blagojević.

PRAVNI TIM GRADONAČELNIKA PETROVIĆA: „Je li neovlašteno korišćenje pečata uvod u referendumsku krađu?“

On je izrazio nadu da će Gradonačelnik prestati sa opstrukcijama i dozvoliti da narod slobodnom voljom odluči o postupku njegovog opoziva.

– Vjerovatno se Petrović unaprijed sprema da, ukoliko narod izglasa njegov opoziv, kaže da to nije volja naroda, nego da je došlo do krađe na biralištima, što je njegov ustaljeni diskurs – dodao je sekretar Skupštine Grada Bijeljina Dejan Blagojević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...

Danas u bijeljinskoj Bolnici edukacija na više nivoa

U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi...

Gorivo jeftinije za deset pfeninga

Na benzinskim pumpama u Srpskoj gorivo je od jutros jeftinije za deset feninga, rekao je "Glasu Srpske" predsjednik Grupacije...

Područna privredna komora Bijeljina potpisala Sporazum o saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Leskovac

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Stevo Savić i direktor Regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović potpisali su Sporazum...