SDS: Vesna Adamović predsjednik Aktiva žena, Branka Marković Savčić iz BIJELJINE zamjenik

Datum:

Share post:

U Centru za kulturu „Semberija“ u Bijeljini danas je izabrano novo rukovodstvo Aktiva žena SDS, a za predsjednika izabrana je Vesna Adamović iz Banjaluke.

Adamovićeva je imala podršku 104 delegata, od ukupno 192, koliko je prisustvovalo saboru u Bijeljini, dok je za Mladenku Pandurević sa Sokoca glasalo 88 žena.

Predsjednik Aktiva žena SDS, nakon izbora, poručila je da je neophodno da žene aktivno učestvuju ne samo u provođenju politike SDS, već i u njenom kreiranju.

„Danas smo završili unutarstranački izborni proces u Aktivu žena. Imali smo demokratske izbore i demokratskim putem izabrali smo predsjednicu Aktiva žena. Ono što je značajno za naredni period i rad Aktiva žena je, kao što sam rekla u svom programu, da žene aktivno učestvuju ne samo u provođenju politike SDS, već i u kreiranju“, izjavila je Adamovićeva za medije.

TESTNA REKLAMA

Ona je podsjetila  da žene, sa 30 posto, čine veliki dio članstva u SDS, istakavši da žene treba da budu vidljive u političkim procesima.   

„Taj period je pred nama i nadam se da će stvari bit onakve kako sam upravo rekla“, poručila je Adamovićeva.  

Branka Marković Savčić: SDS Bijeljina ukazana čast da dobije jednu od značajnih funkcija
Za zamjenika predsjednika Aktiva žena SDS, na današnjem saboru, jednoglasno je izabrana  Branka Marković Savčić iz Bijeljine.
„Osjećam veliko zadovoljstvo i čast što sam danas izabrana, jednoglasno, za zamjenicu predsjednice Aktiva žena SDS i to na veoma dirljiv način – kandidatkinja iz izborne jedinice 9 povukla se u moju korist. Moje je zadovoljstvo i posebno mi je drago, jer je na ovaj način i GO SDS Bijeljina ukazana čast da dobije jednu od visokih republičkih funkcija“, rekla je Savčićeva.

Šarović: Žene su značajan dio SDS
Predsjednik SDS Mirko Šarović rekao je da su današnji izbori važan trenutak , ne samo za Aktiv žena SDS, već i za samu stranku, te da žene, kao najodgovorniji i najlojalniji članovi, predstavljaju značajan dio SDS.

„Žene su značajan dio stranke, rekao bih bolji dio SDS. Mislim da će njihova uloga u budućnosti da bude još veća. Idemo ka povećanju broja žena u našim organima. Uvjeren sam da će se to desiti“, rekao je Šarović, izrazivši uvjerenje da će žene u budućnosti, kao i do sada, dati snažan pečat politici SDS i biti njen bolji dio.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...