Opštinski odbor Srpske Demokratske Stranke Ugljevik proslavio je danas krsnu slavu Svete apostole Petra i Pavla – Petrovdan.

Članovi i simpatizeri SDS-a okupili su se ispred prostorija stranke odakle su krenuli ka centralnom spomen obilježju gdje su položili vijence i odali počast 301 palom borcu Vojske Republike Srpske.

Lomljenje slavskog kolača i slavski ručak upriličeni su u svečanom salonu „Torlaković“ u Ugljeviku, gdje se okupilo više stotina članova SDS-a.

Predsjednik OO SDS Ugljevik Vasilije Perić čestitao je slavu istakavši da je SDS državotvorna, jaka i stabilna, zasnovana na principima sabornosti i jedinstva. On je istakao da veliki praznik Petrovdan upravo i simbolizuje sabornost i jedinstvo srpskog naroda.

„Srbi su se 1990. godine okupili oko Srpske demokratske stranke u težnji da brane svoj identitet, slobodu i zahvaljujući tom okupljanju oko SDS stvorena je Republika Srpska. Danas, nakon toliko godina Srpska demokratska stranka posvećena je ideji očuvanja RS, njenih institucija i ekonomije, jer samo jaka RS je garant opstanka našeg naroda na ovim prostorima“ – rekao je Perić.

SDS je uvijek bezrezervno bila lojalna opštem dobru srpskog naroda i Republike Srpske, koja je uprkos svim nevoljama i problemima koju su pratili cjelokupan prostor Srpske uspjela da opstane. Perić je podsjetio da je sa SDS na čelu opštine Ugljevik u proteklim godinama urađeno mnogo toga kako bi srpski narod ostao i opstao na ovim prostorima.

„SDS je u Ugljeviku na vlasti već duži niz godina, radili smo i radićemo zajedno sa našim narodom pošteno, transparentno i predano za bolji život svakog stanovnika naše opštine. Trudićemo se da radimo još više i bolje kako bi naš Ugljevik i njegovo stanovništvo nastavili put razvoja i prosperiteta“-dodao je Perić.

On je rekao da SDS na predstojećim lokalnim izborima u oktobru, kao i do sada, očekuje ubjedljivu izbornu pobjedu kako za načelnika tako i za nivo Skupštine opštine Ugljevik jer SDS pred birače izlazi sa najboljim kandidatima.

„Hvala vam na podršci koju godinama pružate Srpskoj demokratskoj stranci, njenim kandidatima i meni kao načelniku Opštine. Živjela Republika Srpska, živjela Srpska demokratska stranka“-poručio je Perić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име