SDS:  ''Tražimo hitno raspuštanje skupštine u Tesliću''

Datum:

Share post:

Кonferencija lokalne samouprave SDS (КOLOS) daje punu podršku načelniku opštine Milanu Miličeviću u borbi za poštovanje Zakona o lokalnoj samoupravi nakon održanog referenduma za opoziv načelnika koji je sproveden prije čak sedam mjeseci, u martu ove godine.

– Tražimo da se odmah, bez odgađanja, na dnevni red NS RS uvrsti tačka raspuštanja Skupštine opštine Teslić, odnosno zahtijevamo da predsjednik Vlade Republike Srpske prestane obmanjivati javnost i Narodnu Skupštinu Republike Srpske i da pošalje prijedlog raspuštanja Skupštine opštine Teslić u proceduru – navedeno je u saopštenju SDS.

Dodaju da dajeu podršku načelniku opštine Rudo, Ratu Rajaku u nastojanju da se u Narodnoj Skupštini Republike Srpske što prije donese odluka o raspuštanju Skupštine opštine Rudo zbog neuspjelog opoziva načelnika.

Кonferencija lokalne samouprave SDS traži od Vlade Republike Srpske i Narodne Skupštine Republike Srpske da se poštuje Zakon o lokalnoj samoupravi Republike Srpske koji je usvojen 2016.godine.

– Ako se ne ispoštuje Zakon o lokalnoj samoupravi predlažemo da se on ukine jer se selektivno primjenjuje ili da se izmjeni Glava XII ovog Zakona u kojoj su definisani uslovi raspuštanja skupština opština/gradova – poručuju iz SDS.

TESTNA REKLAMA

Dodaju da traže i da se u slučaju neuspjeha opoziva načelnika/gradonačelnika vrši automatsko raspuštanje skupštne opštine/grada bez procedura u Vladi Republike Srpske i Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

Кonferencija lokalne samouprave SDS (КOLOS) je tijelo Srpske demokratske stranke koje okuplja načelnike, gradonačelnike i predsjednike Skupština gradova/opština u kojima je SDS na vlasti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...

Ekstenzija za Chrome i Edge krade imejlove korisnika

Malver koji su istraživači iz firme Volexity nazvali SHARPEXT je u formi ekstenzije za veb pregledače Google Chrome...