SDS spisak delegata drži pod ključem?!

Datum:

Share post:

SKUPŠTINA Srpske demokratske stranke održaće se u subotu 15. decembra u Banjaluci u sali „Metal“, u okviru Banjalučkog velesajma, sa početkom u 12 časova. Međutim, nije poznato koliko Skupština broji članova, niti ko će sve istoj prisutvovati.

Niko u opštinskim odborima SDS ne zna koliko Skupština stranke broji članova. Kada je predsedništvo stranke odbacilo zahtev za održavanje vanredne skupštine govorilo se o 416 delegata. Međutim, predsednik stranke je u nedavnoj najavi održavanja redovne skupštine rekao da je broj delegata manji od 400.

– Pojedini visokopozicionirani članovi stranke kažu da broj delegata Skupštine SDS ne zna niko osim Vukote Govedarice i nekoliko najbližih saradnika, koji spiskove drže pod ključem. Nijedan potpredsednik SDS nema informacije o brojnom stanju. Ima članova koji su napustili stranku, koji su isključeni, umrli, ili su na pozicijama u izvršnoj, sudskoj i zakonodavnoj vlasti i ne mogu biti politički angažovani. Pozive za Skupštinu nije dobio veliki broj delegata koji su bili članovi Glavnog odbora SDS u prethodnom mandatu.

Takođe, pojedini članovi su pozvani, a drugi se čude zašto oni nisu dobili poziv.

TESTNA REKLAMA

– U Bileći su poziv dobila dvojica članova Skupštine, ali ne i Gligor Samardžić, koji je po statutu stranke, kao bivši član Glavnog odbora, po autmatizmu i član Skupštine stranke. Isti slučaj je i u Čelincu, Foči, Brčkom, te u Prijedoru, gde članovima nije upućen poziv za Skupštinu stranke.

Posebna priča je GO SDS u Doboju, koji je raspušten, međutim mandat delegata u Skuštini traje sve do unutarstranačkih izbora i do formiranja novog Gradskog odbora stranke. Samim tim 36 članova Skupštine iz Doboja mora dobiti poziv i ima pravo da prisustvuje istoj.

– Mi smo svi članovi Skupštine. Zamenu članova ne mogu vršiti odbori, poverenstva ili poverioci. Delegati Doboja dolaze na Skupštinu, jer smo članovi stranke i članovi Skupštine koja nam je verifikovala mandate – potvrđuju članovi SDS iz Doboja.

Mediji su preneli informaciju da je Vukota Govedarica na čelo stranke izabran sa samo pet glasova protiv, a sada preko 200 članova Skupštine traži njegovu ostavku i ostavku kompletnog rukovodstva stranke. Iz jednog dela SDS poručuju da mnogi članovi smatraju da se ne pozivaju oni za koje sadašnji predsednik stranke misli da su nepodobni.

Mišljenja su da će biti svedoci pokušaja dovođenja famoznih članova Skupštine, koji treba da zamene nepodobne.

– Na sceni je pritisak na delegate da ne glasaju o nepoverenju rukovodstvu, na čelu sa aktuelnim predsednikom – smatraju u SDS.

UPOREĐIVANjE PODATAKA:

VEĆINA predsednika gradskih i opštinskih odbora SDS će tražiti spiskove delegata sa skupštine održane u Bijeljini 28. maja 2017. godine, i da se uporedi taj, sa spiskom članova predstojeće Skupštine u Banjaluci. Kako oni tvrde, ako se ne ispune uslovi za zakonit i demokratski rad Skupštine, uz poštovanje statuta i ostalih akata stranke, neće dozvoliti njen rad.

Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...