SDS SEMBERIJA: POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI SA NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA

Datum:

Share post:

Romska populacija je najbrojnija nacionalna manjina u Bijeljini, a mnogi od njih su u teškom materijalnom položaju, što ne bi trebao biti slučaj u 21. vijeku. Naš cilj je da takve situacije postanu rijetkost – istaknuto je prilikom današnjeg potpisivanja sporazuma o saradnji SDS Semberija i nevladinih organizacija koje okupljaju pripadnike romske zajednice – Udruženjem „Romkinja“ i Udruženjem građana za promociju obrazovanja Roma „Otaharin“.

„Zadovoljstvo mi je što smo danas potpisali sporazum sa dvije organizacije koje se bave problemom nacionalnih manjina. Takoreći, ovo je nastavak dosadašnje uspješne saradnje koja podrazumijeva pružanje pomoći u u svim vidovima, obezbjeđivanje krova nad glavom, socijalne i zdravstvene zaštite, zaposlenja i podrške obrazovanju.

 
 
Naš grad je prethodnih desetak godina pravi primjer kako se treba sarađivati sa nevladinim organizacijama koje se bave ovom problematikom i sa ponosom možemo reči da smo prva lokalna zajednica koja ima otvorenu kancelariju za nacionalne manjine. Naša želja nije da manjinski narodi budu ravnopravni, nego čak u povlašćenom položaju u odnosu na većinski“, rekao je u svom obraćanju predsjednik stranke i gradonačelnik Mićo Mićić.

Ispred Udruženja Otaharin sporazum je potpisao izvršni direktor Dragan Joković, inače osnivač socijalnog preduzeća DOO „Agroplan“ koji je jedini proizvođač organske hrane u našoj regiji, a čiji se proizvodi mogu kupiti  na štandu koji se nalazi na Gradskoj zelenoj pijaci.

TESTNA REKLAMA

 „Prethodnih godina nije bilo lako, ali smo istrajali i naši rezultati su vidljivi. Veliku zahvalnost za to dugujemo gradonačelniku Mićiću koji je bio otvoren za naše ideje i postao primjer kako se  poštuje civilni sektor, sarađuje sa nevladinim organizacijama i zbog toga će imati našu punu podršku u svom radu“, istakao je Joković.

 
 
I Sabira  Hašimović, predsjednica „Romkinja“ izrazila je svoje zadovoljstvo što je ovo Udruženje po prvi put potpisalo jedan ovakav sporazum.

„Bijeljina je  jedini grad koji je zaposlio više od 8 Roma, konačno im je neko pružio priliku da rade i imaju svoja redovna primanja. Neki od njih su samohrane majke, naše članice koje su pohađale radionice, a kasnije dobile i priliku za zaposlenje“, podsjetila je Hašimovićeva.

Od projekata kojim podržavamo sugrađane romske nacionalnosti, trenutno je najznačajnija izgradnja stanova za socijalno najugroženije romske porodice, međutim, naš projekat je da u budućnosti omogućimo bolji položaj u društvu svim pripadnicima manjinskih naroda – poručeno je iz SDS Semberija – Mićo Mićić.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Lazarević i Radić

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lazarević i Radić

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić bili su gosti portala Dešavanja...

SUTRA SMJENE U AD ’’GRAD’’ BIJELJINA – imenovanje novog direktora

U AD ’’Grad’’ Bijeljina ništa bolje, samo smjene... Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini za ujutro (utorak, 16. avgust...

ĆORIĆ: “Radnik“ više nije “na koljenima“ (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog kluba "Radnik" Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da su u ovom klubu uspjeli da riješe...

MINISTAR PAŠALIĆ: Protivgradna zaštita ne može da izazove sušu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je zadovoljan radom Protivgradne preventive jer...