SDS, PDP: Neviđeni diplomatski skandal

Datum:

Share post:

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović ocijenio je da to što su članovi Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i Željko Komšić odbili da se danas u Sarajevu sastanu sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom predstavlja svojevrstan diplomatski skandal koji ruši diplomatski imidž BiH.

"To je, nažalost, konstanta u BiH… Potpuno je jasno da ovo nekom odgovara", istakao je Šarović.

Šarović je ovo uskraćivanje gostoprimstva uglednom diplomati ocijenio kao skandalozno, posebno ako se zna da je Rusija osvjedočeni prijatelj Republike Srpske i BiH, saopšteno je iz SDS-a.

"Uporno se sve čini da najmanje jedna strana proizvodi neku vrstu skandala jer im odgovara stalno podgrijavanje atmosfere i skretanje pažnje sa njihovih velikih propusta i stvarnih problema. A, Rusija, ni kriva ni dužna, našla se u vrtlogu ove naše BiH političke baruštine", naglasio je Šarović.

Osude stižu i iz PDP-a.

TESTNA REKLAMA

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović ocijenio je da je današnjim neprisustvom članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika DŽaferovića sastanku sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovom u javnost poslata izuzetno loša poruka i da je riječ o nezapamćenom izrazu nepoštovanja prema drugoj državi.
Borenović je rekao da od skandala koji su napravili Komšić i DŽaferović štetu može imati samo BiH, u kojoj takvi potezi još više produbljuju podjele, saopšteno je iz PDP-a.

"Nedržavničkim, nediplomatskim i, na kraju, i nepristojnim potezom prema ministru inostranih poslova jedne od najvećih svjetskih sila, Komšić i DŽaferović su naštetili samo zemlji u kojoj su birani da je predstavljaju i zapravo su najviše rekli o samima sebi, svojim državničkim i političkim kapacitetima", istakao je Borenović komentarišući odluku članova Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića i Željka Komšića da se ne sastanu danas u Sarajevu sa Lavrovom, što je ocijenjeno kao neviđeni diplomatski skandal.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...