SDS NASTAVIO praksu uhljebljavanja svojih kadrova na zajedničkom nivou

Datum:

Share post:

SDS-ov Predrag Kovač, prije izmicanja direktorske fotelje u Regulatornoj agenciji za komunuikacije, požurio je da sa mjesta savjetnika, na poziciju pomoćnika direktora unaprijedi svog, kako nezvanično saznajemo, kuma Aleksandra Mastilovića. 
 

Tako se nastavila stara praksa uhljebljavanja kadrova Srpske demokratske stranke. Da li je u Regulatornoj agenciji  za komunikacije direktno prekršen zakon o radu, provjeriće Agencija za državnu službu. Pitanje je kažu, da li je Mastilović na mjesto pomoćnika direktora imenovan sa pozicije političkog ili stručnog savjetnika. 

"Što se tiče njegovog premještaja sa pozicije savjetnika direktora RAK-a na poziciju pomoćnika direktora RAK-a, prema Zakonu o državnoj službi i Zakonu o radu, ono se ne bi moglo izvršiti ukoliko je bio imenovani savjetnik koji se još zove i politički savjetnik", kaže Neven Akšamija, direktor Agencije za državnu službu.

 

Mjesto pomoćnika nije bilo popunjeno još od 2015. godine, pa je pitanje zašto je to urađeno baš sada, pred istek mandata direktora agencije. U toj iznenadnoj žurbi za popunu pozicija, u SNSD-u vide SDS-ovu taktiku odugovlačenja, ali i sprječavanje imenovanja novog direktora, Draška Milinovića.

"Imenovanje u isteku mandata nije samo neetičko i kontraverzno, nego i dokaz koliko SDS pokušava da zbrine što više svojih ljudi koji bi djlovali kao duboka država. Jer direktori imaju jedan jasan vremenski mandat, dok zamjenici pretežno traju vječno. Ovo je još jedan očajnički potez SDS-a jer je njihova želja da imaju dobru vezu i saradnju sa političkim Sarajevom. A kako saznajemo imenovani gospodin je i kum gospodina Kovača, tako da ni nepotizmu, rodbinskim vezama, kumovskim vezama nema kraja", kaže Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

Nije tajna da su opozocione stranke u Srpskoj, tokom cijele prošle godine u institucije BiH, prije isteka mandata, masovno zapošljavale svoje kadrove. Ovaj put, ukrcavaju se u posljednji voz, kaže Dušanka Majkić, delegat SNSDa u Domu naroda Parlamentarne skuptšine BiH. 

"Imenovanje Aleksandara Mastilovića za pomoćnika direktora za područje telekomunikacija u RAK-u je pokazalo da dosadašnja praksa SDS-a nije zaboravljena. I da u momentu kada se približava kraj mandata direktotra Regulatorne agencije za komunikacije, on koristi svoju posljednju šansu, a to je da sa mjesta svog savjetnika imenuje na sigurno mjesto čovjek akoji će ostati definitivno u toj instituciji", kaže Dušanka Majkić, delegat SNSD-a u Domu naroda PS BiH.

Direktor RAK-a Predrag Kovač još prošle sedmice donio je rješenje o popunjavanju upražnjenog mjesta pomoćnika direktora za područje telekomunikacija iz reda zaposlenih.  

Savjetu ministara još nije stigao prijedlog za direktora RAKA, kaže  ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović. Mitrović dodaje da je jutros uputio zahtjev Savjetu RAK-a da dostavi informaciju da li je i ako nije zašto nije dostavljen prijedlog odluke o izboru novog direktora RAK-a na potvrđivanje u Savjet ministara.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ŠKOLA NOVINARSTVA SEMBERSKIH NOVINA: Komisija bira najbolje radove

„Semberske novine“, u saradnji sa Aktivom direktora regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik, nastavljaju Ljetnju školu novinarstva „Semberskih novina“,...

Nacrt izbornog zakona Srpske izglasan u Narodnoj skupštini (foto)

Dva i po sata iza ponoći, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izglasali su Nacrt izbornog zakona Republike Srpske...

Katolici i protestanti obilježavaju Veliki petak

Katolici, protestanti, anglikanci i brojne manje crkve, Uskrs će praznovati 31. marta. Danas obilježavaju Veliki petak, dan raspeća...

Na današnji dan – 29. mart

Danas je petak, 29. mart, 89. dan 2024. Do kraja godine ima 277 dana. 1461. - U najkrvavijoj bici...