Saopštenje za javnost GO SDS Derventa prenosimo u cjelosti:

Građani Dervente i Republike Srpske suočavaju se sa još jednim skandalom u režiji SNSD-a. Lokalna vlast, predvođena SNSD-om, izgubila je skupštinsku većinu nakon što je potpredsjednik Skupštine grada Derventa i potpredsjednik SNSD Derventa osuđen na bezuslovnu zatvorsku kaznu dužu od šest mjeseci. Ovaj korumpirani funkcioner će, prema Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine, izgubiti mandat, što još jednom otkriva duboku trulež u redovima SNSD-a.

Skandalozno je da je lice osuđeno za krivična djela bilo na izbornoj listi SNSD-a i da je postalo dio rukovodstva parlamenta. Gradski odbor SNSD-a nije ni pokušao da reaguje na ovu sramotu, što pokazuje njihov potpuni nedostatak bilo kakvih moralnih standarda i etičkih principa. SNSD je dokazao da je stranka koja ne mari za zakon, moral ili građane koje navodno predstavlja.

Zbog ovakve korumpirane i nesposobne vlasti, građani Dervente suočavaju se sa restrikcijama vode, zatvaranjem porodilišta i nedostatkom pedijatra u Domu zdravlja. Ove katastrofalne posljedice su direktan rezultat nekompetentnosti i sebičnosti SNSD-a, koji stavlja svoje interese iznad dobrobiti građana. SNSD je pokazao da je spreman da žrtvuje zdravlje i dobrobit građana radi svojih ličnih interesa i koristi.

Srpska demokratska stranka (SDS) jedina pokazuje pravu odgovornost prema građanima. Na posljednjem zasjedanju lokalne skupštine, odbornici SDS-a su svojim prisustvom omogućili održavanje sjednice, iako su mogli izvršiti blokadu. Ipak, spriječili su izglasavanje dnevnog reda koji bi omogućio nastavak samovolje SNSD-a. Ovo je jasan pokazatelj da SNSD ne brine za interese građana, već isključivo za sopstvene.

Godinama SDS se bori da najviša priznanja grada dobiju oni koji su ih istinski zaslužili. Međutim, SNSD-ova većina uporno odbija ove prijedloge, pokazujući potpuno nepoštovanje prema radu i zaslugama građana. Napredak zajednice je nemoguć bez dijaloga i saradnje, ali SNSD nastavlja da nameće svoju samovolju, što je direktan uzrok lošeg kvaliteta života u Derventi. SNSD-ova vlast mora biti odgovorna za svoje postupke, a građani zaslužuju bolje od ovog korumpiranog i neefikasnog režima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име