SDS BIJELJINA: NEZAKONITOSTI U RADU KOMISIJE ZA SPROVOĐENJE OPOZIVA GRADONAČELNIKA GRADA BIJELJINA SE NASTAVLJAJU (foto)

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Gradskog odbora SDS Bijeljina prenosimo u cijelosti:

Komisija za sprovođenje opoziva Gradonačelnika Bijeljine, 1. marta donijela je 183 rješenja o imenovanju članova biračkih odbora, što je objavljeno 2. marta na sajtu i oglasnoj tabli Gradske uprave.

Istog dana podnijeli smo prigovor protiv ovih rješenja iz razloga što je u svih 183 rješenja nedostajalo ime i prezime zamjenika predsjednika ili članova, što je u suprotnosti sa Pravilnikom o načinu sprovođenja postupka opoziva gradonačelnika/načelnika grada/opštine.

Odlukom Komisije za sprovođenje opoziva Gradonačelnika od 3. marta odbijen je kao neosnovan naš prigovor u kojem smo istakli da niti jedno od rješenja nije potpuno, u smislu da u svih 183 mjesta nedostaje ime i prezime zamjenika predsjednika ili članova biračkog odbora, zbog čega smo izjavili žalbu protiv te odluke koja je proslijeđena Republičkoj izbornoj komisiji na dalje postupanje.

Međutim, nakon izjavljivanja naše žalbe, 6. marta, u trenutku kada još nije donijeta odluka po žalbi, Komisija za sprovođenje opoziva Gradonačelnika donosi Odluku kojom se stavljaju van snage rješenja o imenovanju članova biračkih odbora, i to iz razloga što u svim rješenjima nisu navedena imena i prezimena zamjenika predsjednika/članova, što smo i istakli u prigovoru i žalbi, a što jasno i nedvosmisleno ukazuje na osnovanost našeg prigovora izjavljenog na rješenja Komisije.

Dakle, Komisija najprije odbija naš prigovor kao neosnovan, a onda odmah nakon toga donosi Odluku o stavljanju van snage rješenja o imenovanju biračkih odbora 1. marta iz istog onog razloga koji smo naveli u prigovoru, koji je odbijen kao neosnovan od te iste Komisije.

Podsjećamo javnost da je nakon usvajanja Pravila o radu Komisije od 17. februara i njihovog stavljanja van snage Odlukom od 21. februara, ovo drugi slučaj da Komisija donosi akte koje nakon toga stavlja van snage, što je očigledan dokaz nezakonitosti u postupanju Komisije za sprovođenje opoziva Gradonačelnika.

U svakom slučaju, očigledno je da se radi o ogromnim propustima onih koji su zaduženi da postupak opoziva sprovedu u skladu sa zakonom, a konačnu riječ daće nadležni organi.

Gradski odbor Srpske demokratske stranke Bijeljina

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...