SDS BIJELJINA: NEZAKONITOSTI U RADU KOMISIJE ZA SPROVOĐENJE OPOZIVA GRADONAČELNIKA GRADA BIJELJINA SE NASTAVLJAJU (foto)

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Gradskog odbora SDS Bijeljina prenosimo u cijelosti:

Komisija za sprovođenje opoziva Gradonačelnika Bijeljine, 1. marta donijela je 183 rješenja o imenovanju članova biračkih odbora, što je objavljeno 2. marta na sajtu i oglasnoj tabli Gradske uprave.

Istog dana podnijeli smo prigovor protiv ovih rješenja iz razloga što je u svih 183 rješenja nedostajalo ime i prezime zamjenika predsjednika ili članova, što je u suprotnosti sa Pravilnikom o načinu sprovođenja postupka opoziva gradonačelnika/načelnika grada/opštine.

Odlukom Komisije za sprovođenje opoziva Gradonačelnika od 3. marta odbijen je kao neosnovan naš prigovor u kojem smo istakli da niti jedno od rješenja nije potpuno, u smislu da u svih 183 mjesta nedostaje ime i prezime zamjenika predsjednika ili članova biračkog odbora, zbog čega smo izjavili žalbu protiv te odluke koja je proslijeđena Republičkoj izbornoj komisiji na dalje postupanje.

Međutim, nakon izjavljivanja naše žalbe, 6. marta, u trenutku kada još nije donijeta odluka po žalbi, Komisija za sprovođenje opoziva Gradonačelnika donosi Odluku kojom se stavljaju van snage rješenja o imenovanju članova biračkih odbora, i to iz razloga što u svim rješenjima nisu navedena imena i prezimena zamjenika predsjednika/članova, što smo i istakli u prigovoru i žalbi, a što jasno i nedvosmisleno ukazuje na osnovanost našeg prigovora izjavljenog na rješenja Komisije.

Dakle, Komisija najprije odbija naš prigovor kao neosnovan, a onda odmah nakon toga donosi Odluku o stavljanju van snage rješenja o imenovanju biračkih odbora 1. marta iz istog onog razloga koji smo naveli u prigovoru, koji je odbijen kao neosnovan od te iste Komisije.

Podsjećamo javnost da je nakon usvajanja Pravila o radu Komisije od 17. februara i njihovog stavljanja van snage Odlukom od 21. februara, ovo drugi slučaj da Komisija donosi akte koje nakon toga stavlja van snage, što je očigledan dokaz nezakonitosti u postupanju Komisije za sprovođenje opoziva Gradonačelnika.

U svakom slučaju, očigledno je da se radi o ogromnim propustima onih koji su zaduženi da postupak opoziva sprovedu u skladu sa zakonom, a konačnu riječ daće nadležni organi.

Gradski odbor Srpske demokratske stranke Bijeljina

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NOVO IME – NOVI POČETAK: Na koji način SDS planira da izađe iz problema zbog sankcija i gašenja računa? (foto)

-Cilj je da Srpska demokratska stranka nastupi na izborima pod svojim imenom (SDS) i sa svojim računom, ali...

DODIK: Rezolucija o Srebrenici vodi BiH ka mirnom razlazu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i...

ELEKTRO BIJELJINA: U srijedu dio Podrinja bez električne energije

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti: "Radnici „Elektro-Bijeljine“ će u srijedu 24. aprila 2024. godine, izvoditi radove na godišnjem...

Bijeljinska Biblioteka danas obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava odobravanjem popusta na godišnju članarinu u visini od 50% (video)

Bijeljinska Biblioteka "Filip Višnjić" danas obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava i tim povodom odobrava popust od...