Predsjedništvo NDP-a danas će odlučiti da li ta stranka nastavlja s opozicionim djelovanjem ili će pristupiti pregovorima s SNSD-om o učešću u vlasti, saznaje Insajder.
Kako za naš portal otkrivaju izvori iz vrha NDP-a, u stranačkom predsjedništvu postoje žestoke podjele po pitanju daljeg ostanka NDP-a u opoziciji tako da se na sjednici koja je zakazana za 15 časova u Banjaluci, prema njihovim riječima, očekuje burna rasprava o budućnosti te partije.
– Predsjedništvo NDP-a ima 15 članova, među kojima ima značajan broj onih kojima je, narodski rečeno, dodijalo da budu u opoziciji. Ta struja je većinom sastavljena od biznismena i ljudi koji se bave nekim privatnim poslovima. Oni smatraju da stranka ne može da izdrži još četiri godine u opoziciji i da joj u tom slučaju prijeti potpuni nestanak. S druge strane, u Predsjedništvu NDP-a postoji isto tako snažna grupacija onih koji se zalažu za ostanak u opoziciji, tako da je bilo kakva prognoza ishoda današnje sjednice više nego nezahvalna – tvrde naši izvori.
Oni za Insajder otkrivaju i to da se lider NDP-a Dragan Čavić, kako kažu, drži "prilično distancirano" u odnosu na obe navedene stranačke struje te da će on, kako predviđaju, na kraju podržati stavove koji dobiju većinu u stranačkom Predsjedništvu.

Izvor: insajder.in

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име