SAVJETNIK OSTOJIĆ: Ispravno tumačenje glagola “pozvati“

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Savjetnika gradonačelnika Bijejeljine Radoslava Ostojića prenosimo u cijelosti:

Danas smo imali priliku u nastavku političkog rijaliti programa „Pokrenimo Bijeljinu“ da vidimo obraćanje gospodina Milenka Mitrovića, građanima koji prate lokalnu politiku, poznatog i kao potpredsjednik Skupštine grada.

Pomenuti gospodin u video obraćanju, uz pominjanje određenih instalacija (vjerovatno onih potrganih kablova u Patkovači) govori o pritisku i tjeranju načelnika odjeljenja, direktora i radnika Gradske uprave na skupove gradonačelnika Petrovića, pokazujući neki nezvanični papir sa spiskom tribina „Razgovor sa gradonačelnikom“.

Sve je ovih dana u Bijeljini postalo kao u onom izokrenutom ogledalu u „Alisi u zemlji čuda“, pa je između ostalog, i ovo obraćanje u tom stilu – oni koji su političku karijeru izgradili na pritiscima i spiskovima glasača, sada govore o mobingu i natjerivanju. Valjda je gospodin Mitrović ovo „pozvati“ na osnovu svojih ličnih navika i političke prakse pročitao kao „natjerati“?
U svakodnevnom riječniku, svakom ko razumije obični srpski jezik, „pozvati“ znači samo i upravo to – „pozvati“, kako bi svako iz prve ruke mogao da čuje obraćanje Gradonačelnika, postavi pitanja, ako treba da izrazi i neslaganje, jer preko pojedinih elektronskih portala, najblaže rečeno, ovih dana građani ne dobijaju punu istinu.

Gospodinu Mitrovićy takođe ovim putem želim da zahvalim što je koristeći svoj medijski prostor građanima predstavio gdje se koja tribina održava.

Savjetnik Gradonačelnika Radoslav Ostojić

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Juniori KMF Radnik MD Shop protiv Željezničara u Tuzli

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: U subotu na teren izlazi i naša juniorska ekipa....

Balkan TRIP TV u posjeti Turističkoj organizaciji Bijeljina (foto)

Jedina turistička televizija na Balkanu, koja egzistira od 2020. godine, bila je danas gost Turističke organizacije Bijeljina. -Naš grad...

PETROVIĆ: Grad Bijeljina po prvi put organizuje kolektivno vjenčanje

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je na svom zvaničnom FB nalogu najavio po prvi put organizaciju kolektivnog vjenčanja u...

Da li će neko od poslanika u NS RS izbjeći sutrašnju sjednicu?

Još uvijek nije stiglo nijedno obavještenje narodnih poslanika o odsustvu sa sutrašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Opozicionari...