SAVIĆ: REALIZOVANO PET PROJEKATA U PET OPŠTINA ZA RAZVOJ TURIZMA NA MAJEVICI

Datum:

Share post:

REALIZOVANO PET PROJEKATA U PET OPŠTINA ZA RAZVOJ TURIZMA NA MAJEVICI

Na lokaciji Humačkog jezera u mjesnoj zajednici Gornji Humci, koja teritorijalno pripada opštini Čelić, uređen je prostor oko jezera kako bi se podigao nivo turističke ponude u navedenoj lokalnoj zajednici i na prostoru cijele Majevice.

Inicijativa za saradnju u oblasti turizma na Majevici, pokrenula su rukovodstva pet opština Čelić, Lopare, Sapna, Teočak i Ugljevik, a projekat kojim se u svakoj od pomenutih lokalnih zajednica uređuje po jedna turistička lokacija sprovodi Odjel za saradnju Delegacije Evropske unije u BiH.

Stefano Elero, šef Odjela za saradnju Delegacije Evropske unije u BiH je izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom Humačkom jezeru gdje je otvorena prva od ukupno pet inicijativa za uređenje turističkih potencijalima u lokalnim zajednicama na području Majevice.

“Delegacija Evropske unije kao prioritet stavlja razvoj turizma i određenih turističkih potencijala BiH”, rekao Elero u svojoj izjavi novinarima.

On je dodao da će Delegacija Evropske unije u BiH uvijek pružati finansijsku i tehničku podršku kako bi se realizovali zahtjevi i predstavili određeni potencijali.

Načelnik opštine Čelić Admir Hrustanović je izrazio zahvalnost Delegaciji Evropske unije na implementaciji projekta i izrazio nadu da je navedeni projekat jedan od začetaka razvoja turizma na Majevici i u opštini Čelić.

“Za ovaj projekat smo dobili 24 000 KM i to je samo inicijalna kapisla za naredna ulaganja u turizam na području opštine Čelić”, zaključio je Hrustanović.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je naveo da je danas važan dan za pet lokalnih zajednica na Majevici, što dokazuje i posjeta Stefana Elera, šefa Odjela za saradnju Delegacije Evropske unije U BiH.

“Uspješno je realizovano pet projekata u pet lokalnih zajednica, a suština priče je tome da Majevica kao prostor, koji je administrativno podijeljen između dva entiteta i pet lokalnih zajednica, u turističkom smislu treba funkcionisati kao cjelina”, istakao je Savić.

“Ako neki turista dođe na Majevicu on za dan može da vidi potencijale jedne lokalne zajednice, a ovako nas pet zajedno, sa jednom kompatibilnom ponudom, koja je praktično zajednička možemo da zadržimo ljude, da ih zainteresujemo da posjeti ove prostore na kojim se može naći različita kultura, tradicija i narodi”, obrazložio je Savić.

On je dodao da je opština Lopare, u navedenom projektu, dobila sredstva za uređenja izvorišta sumporne vode, koje se nalazi pored puta Lopare – Tuzla.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Ministar Minić u Bijeljini sa predsjednikom i članovima Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije i Majevice“ (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Savo Minić, danas je prisustvovao sastanku sa semberskim poljoprivrednicima i predsjednikom Udruženja poljoprivrednika...

U NB „Filip Višnjić“ u Bijeljini promovisana knjiga “Uspon i pad embahada – Srpska i jugoslovenska diplomatija u vrtlogu istorije (1919 – 1948)“ dr...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” predstavljena je knjiga “Uspon i pad embahada - Srpska i jugoslovenska diplomatija u...

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...