SAVIĆ: Onaj koga žele da utamniče ima sve veću podršku svog naroda

Datum:

Share post:

Brizina kojom pravosuđe u BiH djeluje kada je riječ o sudskom procesu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, jasno pokazuje da je na sceni klasična inkvizicija čiji je jedini cilj da Tužilaštvo i Sud BiH, po nalogu pojedinih nazovi diplomata, isljeđuje, sudi i kažnjava Srbima po kratkom postupku, samo zato što nisu klimoglavci i poslušnici, rekao je savjetnik predsjednika Srpske Bojan Savić.

– Kada bi ovom brzinom radili na procesima koji se odnose na ratne zločine protiv srpskog naroda, a koji decenijama skupljaju prašinu u pravosudnim institucijama u Sarajevu smještenim u, koje li ironije, zloglasnom ratnom logoru za Srbe, do sada bi imali riješene sve te predmete. Ali, ne, neki od njih i dalje čekaju da ugledaju svjetlo dana i kriju se u ladicama, dok se opet neki od njih rješavaju uglavnom oslobađajućim presudama, jer za te i takve sudije i tužioce Srbi nisu ljudi i nad njima su zločini dobrodošli, čak i su i poželjni, po onoj staroj njihovoj „što manje Srba, to više unitarne Bosne“ – istakao je Savić.

Izjavio za Srnu da je svima u Republici Srpskoj jasno da se ovdje ne sudi za počinjeno krivično djelo, jer ga i nema, niti je predviđen zakonom, već se sudi onome koji je Majklu Marfiju, Kristijanu Šmitu i sličnim najveća prepreka i smetnja na putu uništenja i potpunog razvlašćivanja Republike Srpske, a to je predsjednik Republike Srpske.

– Ono što najviše boli gospodu Marfija i Šmita jeste podrška srpskog naroda Miloradu Dodiku, kao i njegova popularnost koja svaki dan raste među onima do čijeg mišljenja im je najviše i stalo, a to je njegov narod. Očigledno je da ova bjelosvjetska klika i dalje nije naučila ko su Srbi, iako su imali priliku da se kroz istoriju upoznaju o njihovoj hrabrosti, patriotskom duhu, antifašističkoj borbi, ponosu i inatu – naglasio je Savić.

S toga, dodao je on, u ovim veoma izazovnim vremenima vjerujem da nema Srbina koji se sigurno na trenutak nije prisjetio riječi Britanke DŽonatan Li Vajs koja u svojoj knjizi „Pupoljak zla“ piše:

„Srbi su veoma čudan narod: ne možete ih ukrojiti ni u jedan svjetski poredak…. Nema carstva ni sile protiv koje se nisu digli braneći se od tuđeg jarma. Mnogo su krvarili zarad Evrope, i još se niko nije rasplakao nad srpskom sudbinom. Svijet je nekako sa oduševljenjem prihvatio njihovu satanizaciju, a niko nije pomislio da se oni jednostavno brane. Mislite da su se Srbi nasekirali što ih svijet ne voli. Vjerujte, ni najmanje. Gotovo da i nisu pokušali da svijet razuvjere. Sve to što im se dešava Srbi smatraju za svojevrstan antihristov napad na pravoslavlje, i u toj borbi jedini saveznik im je Bog“.

Savić je rekao da su takvi bili naši preci, ali i njihovi potomci koji i danas znaju šta legalno i legitimno brane i zašto, dok dio zapadnih moćnika nije svjestan šta napada i na šta udara.

– Srbi nikada nisu pokleknuli pa neće ni danas biti sluge političkog Sarajeva i njihovih mentora. Nama mentori i nalogodavci nisu potrebni, jer imamo svoju Republiku Srpsku, jake institucije i narod koji je uvijek bio na strani pravde i istine. Znamo da bi nam skidali glave i držali nas utamničene u sarajevskim kazamtima, ali to zadovoljstvo im nikada više nećemo i ne smijemo priuštiti – poručio je savjetnik predsjednika Republike Bojan Savić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Novogodišnji koncert Muzičke radionice ”Čarolija” iz Bijeljine (foto)

Saopštenje za javnost UG ’’Muzički umjetnici Semberije’’ prenosimo u cjelosti: 12. decembra 2023. godine održaće se Novogodišnji koncert Muzičke...

MILIČEVIĆ: Nedopustivo je izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije...

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...