Na današnjoj sjednici Predsjedništva Saveza logoraša Republike Srpske u Vukosavlju razgovarano je o problemima koji opterećuju ovu populaciju, o čemu će obavijestiti i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite.

Izraženo je i nezadovoljastvo procesuiranjem počinilaca ratnih zločina nad srpskim narodom u Odžaku i Vukosavlju.

Navedeno je da su u 18 logora u BiH i Hratskoj bila utamničena 1.294 srpska zarobljenika, od kojih je njih 62 ubijeno. Za 31 godinu osuđeno je samo devet zločinaca na 71 godinu zatvora, a dvojica su oslobođena.

Predsjednik Saveza logoraša Anđelko Nosović rekao je da je na sjednici bilo riječi o pripremama za obilježavanje Dana logoraša – Spasovdana.

– Razgovarali smo i o pripremama za redovnu sjednicu Skupštine Saveza logoraša Repbulike Srpske, koja će biti izborna, te smo utvrdili materijale koje će Savez prezentovati novom ministru rada i boračko-invalidske zaštite Srpske – rekao je Nosović.

Predsjedništvo Saveza logoraša konstatovalo je da je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović tokom nedavne posjete Derventi pokušao da ponizi srpski narod i žrtve tako što je došao na stratište gdje su nevini ljudi zarobljavani, ubijani, klani i odlikovao zlikovce koji su to učinili.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име