SAVČIĆ: Nazivi ulica u FBiH dokaz su da je zločin nad Srbima nekažnjiv

Datum:

Share post:

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić rekao je da je nazivanje ulica ili institucija u Federaciji BiH po osobama koje su dokazani zlikovci poruka da je tamo sve dozvoljeno i da je vršiti zločine nad Srbima nekažnjivo.
 

Savčić je ocijenio da je to i svojevrstan poziv i apel i mlađima, koji tek stasavaju da, u slučaju da se nađu u takvoj situaciji, mogu to slobodno i bez kazne činiti.

Prema njegovim riječima, ne mogu biti prihvaćene ni sve presude sudova, dodajući da se oko toga moraju izjasniti institucije.

– Nisu presude sudova sveto pismo, to bi bila svojevrsna dogma da se na nešto stavi potpuna zabrana i ima samo jednu istinu i to je ono što je veoma opasno – rekao je Savčić.

On je naglasio da nema nikakve sumnje da je to prst u oko i vrijeđanje žrtava.

TESTNA REKLAMA

– Nevjerovatno je kako svjetski moćnici ostaju nijemi, gluvi i slijepi i takvo ponašanje i postupci sigurno neće doprinijeti ni miru, ni stabilnosti, ni pomirenju i utvrđivanju istine na ovim prostorima – smatra Savčić.

Savčić je naglasio da bi se pitanje odbrane istine o odbrambeno-otadžbinskom ratu moralo tretirati kao prvorazredno nacionalno i državno pitanje, a u okviru toga sva problematika koja proizilazi iz posljednjeg oružanog sukoba na ovim prostorima, ali svakako i starije istorije.

– Mi smo zatrpani istorijskim falsifikatima kojima se prosto moramo suprotstaviti i argumentima i dokumentima to osporiti i da se jasno zna – šta je šta i ko je ko – naglasio je Savčić.

Brojne ulice, trgovi, objekti i manifestacije u FBiH nose naziv po Aliji Izetbegoviću, “Patriotskoj ligi”, “Zelenim beretkama” ili pripadnicima ustaškog pokreta i zloglasne “Handžar divizije”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Ekstenzija za Chrome i Edge krade imejlove korisnika

Malver koji su istraživači iz firme Volexity nazvali SHARPEXT je u formi ekstenzije za veb pregledače Google Chrome...

AGRO SAVJET: Kako napraviti gajilište za proizvodnju šampinjona

U intenzivnom gajenju šampinjona postoje gajilišta u kojima se odvija čitava proizvodnja počev od unošenja zasijane podloge do...

SERVISNE INFORMACIJE za 8. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica i jedan dječak. Broj...