SAVČIĆ: "Mektić NIJE proveo više od 50 dana u borbi"

Datum:

Share post:

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je Srni da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić nema pravo da govori o borcima, boračkoj kategoriji i o borbi, naglasivši da ne vjeruje da je u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu proveo više od 50 dana u borbenim dejstvima.

"To je posljednji čovjek koji može da govori o moralu. Ako se govori o moralnoj odgovornosti onda je on trebalo davno da podnese ostavku na sve što je do sada radio u životu", naglasio je Savčić.

 
 
 
 
 

On je podsjetio da će u ponedjeljak, 18. novembra, biti održana sjednica Predsjedništva BORS-a i da će poslije toga iznijeti u javnost mnoge stvari, te da bi ovaj put samo rekao "nije bitno šta se kaže, nego ko to kaže".

"Ovdje je riječ o čovjeku koji je, što bi rekao naš narod, potpuno smakao. To više nije za komentar i za odgovore, već mu prijateljski predlažem da potraži adekvatnu pomoć i da se vrati u normalne okvire. On nema pojma, pozovite ga i recite mu neka nabroji tri prava koja ostvaraju borci i ja ću podnijeti ostavku", istakao je Savčić.

TESTNA REKLAMA

Prema njegovim riječima, Mektić se ne razumije apsolutno ni u šta.

"Prvo se ne razumije u posao koji radi, jer da se razumije nešto bi riješio, a on nije riješio nijedno pitanje iz oblasti bezbjednosti", naglasio je Savčić.

Navodeći da mu je žao što na ovaj način mora da vodi polemiku sa bilo kim, Savčić je dodao da je Mektić prevršio svaku mjeru.

"Nadam se da ću biti u prilici da sretnem tog čovjeka pa du mu neke stvari lično objasnim jer je očigledno da se na drugačiji način sa njim ne može razgovarati", rekao je Savčić.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić izjavio je da bi "čelnici BORS-a, ako imaju još imalo moralne i ljudske odgovornosti, trebalo da odmah podnesu neopozive ostavke".

Mektić je rekao da su predsjednik i predsjednik Predsjedništva BORS-a Milomir Savčić i Goran Rogić i ostali kao što su njih dvojica uništili Boračku organizaciju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradski savjeti mjesnih zajednica: Ignorantski odnos Gradske uprave prema potrebama naših građana

  Saopštenje za javnost prenosimo u cijelosti: Gradska uprava u Bijeljini, predvođena gradonačelnikom Petrovićem ignorantski se odnosi prema zahtjevima i...

Prihvatili Vukana, Selak ih više ne zanima: ŠTA JE DOGOVORENO na opozicionom sastanku u Istočnom Sarajevu

Vodeće opozicione stranke, SDS i PDP, prihvatile su listu Za pravdu i red Nebojše Vukanovića kao ravnopravnog partnera...

SUTRA PRES U SNSD: Aktuelni trenutak poljoprivrede u Semberiji

Sutra, 20.08.2022. godine (SUBOTA), sa početkom u 12:00 časova, u prostorijama GrO SNSD Bijeljina (Filipa Višnjića broj 1),...

Srbija donirala prvih 10 miliona za autoput Bijeljina-Rača

Vlada Republike Srpske prihvatila je donaciju Srbije od 10 miliona evra namijenjenu za finansiranje radova na izgradnji autoputa...