''SAVČIĆ BRANIO SRPSKI NAROD'': Organizacija starješina VRS ogorčena odlukom Suda BiH

Datum:

Share post:

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske zapanjena je odlukom Suda BiH da generalu Milomiru Savčiću zabrani obavljanje dužnosti Predsjednika BORS kao nevladine organizacije i u tom smislu njegovo javno istupanje.

– Ne možemo prihvatiti odluka Suda BiH o takvim drastičnim mjerama prema našem saborcu generalu Savčiću i oficiru Vojske Republike Srpske čija je jedina krivica u ratu, bila što je branio srpski narod i Republiku Srpsku – navodi se u saopštenju iz ove organizacije, koji je potpisao predsjednik Milovan Milutinović.

U saopštenju se dodaje da starješine Vojske Republike Srpske smatraju neprimjerenim odluku Suda BiH, koja izlazi iz okvira pravde podižući optužnice, hapseći i sudeći samo pripadnicima srpskog naroda dok smo sa druge strane svjedoci farse na suđenjima osumnjičenima za zločine nad srpskim narodom i oslobađanja okorjelih zločinaca poput Nasera Orića.

– Institucije Republike Srpske i srpski predstavnici u zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine moraju stati u odbranu osumnjičenih pripadnika srpskog naroda. Trebaju zahtjevati cjelovite reforme Suda BiH koji je potpuno izgubio objektivnost pravosudne institucije nastojeći da dokaže da su Srbi agresori, zločinci i jedini krivci za sva ratna stradanja u BiH – ističu u ovoj organizaciji.

Dodaju da je više nego očigledno da Sud BiH podižući optužnice protiv starješina Vojske Republike Srpske nastoji kriminalizovati čitav srpski narod, njegovu vojsku i starješine samo zato što su branili svoj narod.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Ema Kovač AK “Atletik“ Bijeljina osvojila zlato na Otvorenom prvenstvu AP Vojvodine

Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici održano je Otvoreno prvenstvo AP Vojvodine za mlađe juniore/ke. U trci na 800...

Noć Jackpotova u Brčkom u Vegas Casinu 18. avgusta

Vegas Casino je za vas priredio Noć Jackpotova i četiri specijalna welcome Jackpota: 3x300KM i 1x500KM uz redovne...

Prijavite se za onlajn kurs o preduzetništvu u ekonomiji u razvoju

HarvardX nudi besplatan onlajn kurs “Entrepreneurship in Emerging Economies”, koji je namijenjen svima koji žele da istraže kako...

Penzioneri najčešći korisnici besplatne pravne pomoći

Centru za pružanje besplatne pravne pomoći u prvoj polovini ove godine obratila se 2.581 osoba, što je neznatno...