SAVA ''SEMBERIJA'': Otežan izvoz proizvoda i naplata potraživanja

Datum:

Share post:

Uz preraspodjelu rada koju je uslovila epidemija virusa korona, rade pogoni fabrike Sava Semberija. Ova fabrika koja 85 odsto svojih proizvoda izvozi u zemlje širom Evrope i svijeta, suočava se sa otežanim plasmanom robe preko granica, a samim tim otežana je i naplata potraživanja. Uprkos novonastaloj situaciji u Savi su radili na zapošljavanju radnika, otpuštanja nije bilo. Redovno se izmiruju i obaveze prema zaposlenima.

Epidemija virusa korona otežala je spoljnotrgovinsko poslovanje. Tako problema imaju firme koje su oslonjene na izvoz svojih proizvoda i u Srpskoj.

U sektoru prehrambene industrije, koja je uglavnom oslonjena na izvoz kažu da protok robe ide, ali otežano. Prehrambena industrija Sava Semberija izvozi gotovo 85 odsto svojih proizvoda, isporuka je otežana a tako i naplata potraživanja.

Sava je potpisala i ovogodišnje ugovore sa oko 170 domaćih poljoprivrednih proizvođača za otkup sirovine. Prioritet je kažu u rukovodstvu obezbijediti zavidnu količinu robe na domaćem terenu i apeluju na nadležne da pomognu poljoprivrednicioma kako bi proizvodnju zasnovali u većem obimu, što će biti višestruko značajno i za prerađivački sektor.

TESTNA REKLAMA

50 odsto obaveza na osnovu prošlogodišnjih ugovora sa proizvođačima izmirila je Sava krajem prošle godine. Kako se očekuje uskoro će uslijediti i isplata preostalog novca poljoprivrednicima.

Prerada slatkog programa u fabrici je u punom jeku. Akcenat je stavljen na zaštitu zdravlja i bezbjednost radnika na radnom mjestu, pa se radi uz sve propisane mjere nadležnih. Otpuštanja radnika nije bilo, radilo se na zapošljavanju pa su uposlena tri nova radnika. Isplaćena je i februarska plata u punom iznosu svim radnicima, a uskoro će i martovska kažu u rukovodstvu ove fabrike.

Sava Semberija je i u momentima dok se cjelokupno društvo bori, kako bi se prevazišle posljedice epidemije virusa korona, pokazala da je društveno-odgovorna domaća kompanija. Naime proizvodi ove fabrike preko bijeljinskog Centra za socijalni rad dolaze do korisnika kojima su najpotrebniji, odnosno do socijalno-ugroženih kategorija stanovništva.


Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...