SASTANAK DELEGACIJE GRADSKE UPRAVE BIJELJINA SA AMBASADOROM BIH U SJEVERNOJ MAKEDONIJI

Datum:

Share post:

Predstavnici Gradske uprave na čelu sa LJubišom Stanišićem i LJubišom Tanackovićem iz Odjeljenja za društvene djelatnosti održali su neformalni sastanak sa ambasadorom BiH u Sjevernoj Makedoniji, Draganom Jaćimovićem.

Susret u Skoplju bio je prilika za razmjenu mišljenja u pogledu položaja državljana BiH koji žive na teritoriji Sjeverne Makedonije.

Ambasador Jaćimović je pojasnio da brojno stanje nije veliko, te da najviše državljana BiH živi u makedonskoj prestonici i Velesu.

On se osvrnuo i na dobru privrednu saradnju dvije države i napomenuo da je Ambasada BiH dobila priznanje od starne Saveza privrednih komora Sjeverne Makedonije za brojne uspješno realizovane projekte.

Delegaciji Grada Bijeljina svakako je najinteresantnija bila tema vezana za poljoprivredu i mogućnosti nastavka saradnje sa Sjevernom Makedonijom u toj oblasti.

Podsjećanja radi – Sjeverna Makedonija je, zahvaljujući mnogobrojnim kompanijama, učestvovala na najznačajnijoj poljoprivrednoj smotri u BiH – sajmu „Interagro 2022“ u Bijeljini koji ima mađunarodni karakter.

Ambasador je istakao da dvije zemlje njeguju tradicionalno dobre odnose i da ne postoje tzv. „otvorena pitanja“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pozorišna radionica za mlade Bijeljine

„Gluma ili san o strasti“ naziv je radionice za srednjoškolce i studente koju Centar za kulturu “Semberija” u...

ELEKTRO BIJELJINA: U nedjelju počinje remont čvornih trafo stanica

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti: "Radnici „Elektro-Bijeljine“ će u nedelju 2. aprila 2023. godine, započeti aktivnosti na remontima...

Pokret za Bijeljinu podjelom sadnica voća i ruža najavio početak „Aprila mjeseca čistoće“ (foto, video)

Članovi i aktivisti Pokreta za Bijeljinu danas su, u susret „Aprilu mjesecu čistoće“, podijelili sadnice voća, vinove loze...

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada...