ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Za saradnju sa Srbijom i pristupanje Otvorenom Balkanu (video)

Datum:

Share post:

„Dok je Srbija jaka i slobodna, biće jaka i slobodna Republika Srpska“ poručio je Mirko Šarović, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, na predizbornom skupu u Bijeljini.

On je istakao da je poboljšanje saradnja sa Srbijom ključno za Republiku Srpsku, a posebno za pogranična područja kao što je Semberija.

„U fokusu moje politike će biti regionalna saradnja, prije svega unapređenje saradnje sa maticom Srbijom. To je za Bijeljinu jako važno, i mi smo u stanju da riješimo neka važna pitanja, kao što je konekcija na gasovod Turski tok ovde u Semberiji. Uložiću napore da se priključak na gasovod realizuje, i to će biti završeno već u prvoj godini mandata nove vlade. Zatim, tu je pristupanje Otvorenom Balkanu, kao nešto za šta se snažno zalažem“ izjavio je Šarović.

Jelena Trivić, kandidat za Predsjednika Republike Srpske, rekla je da je izvjesno da će rezultat izbora u Bijeljini, kao i u čitavoj Izbornoj jedinici 6 dati snažan doprinos ukupnoj pobjedi na sva četiri nivoa. 

„Drugog oktobra, nakon naše političke pobjede, tek treba da počnu pobjede za Republiku Srpsku. Naša osnovna poruka je da je Republika Srpska sigurna u našim rukama, da ćemo obezbijediti prijeko potrebnu političku stabilnost i normalizaciju političkih prilika, pobijediti korupciju i time otvoriti prostor za više investicija, više ulaganja u zdravstvo, reformu obrazovanja. Što se poljoprivrede tiče, treba sistem podsticaja urediti zakonom i na pravednoj i efikasnoj osnovi izvršiti raspodjelu podsticaja. Takođe, ja u Bijeljini zalagaćemo se za veći agrarni budžet, prema onome što, po zakonu, pripada poljoprivrednicima – 6% od izdvojenih budžetskih prihoda, to je iznos oko 160 do 170 miliona,, a on je sada na nivou 80 miliona KM“ naglasila je Trivićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Starinski lijek idealan za jetru i holesterol

Ova biljka jača rad svih žlijezda, daje snagu, obara holesterol, jača mišiće, pomaže kod klonulosti, a poznata je...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Broj rođenih i upisanih...

SERVISNE INFORMACIJE za 29. mart: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...