ŠAROVIĆ, SDS: Promijenićemo prioritete u Republici Srpskoj

Datum:

Share post:

Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, Mirko Šarović, izjavio je na predizbornom skupu u Derventi da će sprovoditi politiku bez sukoba, što je jedini način da se gradi ekonomski prosperitetno društvo.

„Mi želimo da okončamo agoniju u kojoj se trenutno nalazi Republika Srpska. Okončaćemo politiku svađanja sa svima u BiH i regionu, sa ključnim zemljama EU, jer to remeti naše planove da se razvijamo, gradimo bolju društvo i bolje šanse za omladinu. Moja politika je sasvim drugačija, tu nema nikakve dileme. Znači ne kriza, ne izolacija, ne sukobi, samo razvoj, ekonomija, infrastruktura, i to je ono što treba svakom našem kraju. A kada smo ekonomski jaki, onda nam niko ništa ne može“ poručio je Šarović.

On je dodao da je pozicija gradonačelnika Dervente praktično oteta SDS prije dvije godine, ali to ne znači da će odustati od toga da i na lokalnim nivou predvode opštinu i bore se za njen napredak.

„Naš prioritet za ovu regiju biće brza cesta Brod – Derventa – Doboj. Možda su ranije neki ovo obećanje dali i iznevjerili nekoliko puta, a mi kažemo sada, da, moguće je, to će biti naš prioritet i mi ćemo to ispuniti. Derventa će osjetiti benefite već u prvoj godini mandata nove vlade koju će predvoditi SDS. To će biti godina borbe za normalan život, za promjenu prioriteta, za otvaranje Republike Srpske“ dodao je Šarović.

Pero Đurić, nosilac liste SDS za Narodnu skupštinu iz izborne jedinice 4 izjavio je da će se u sledećem periodu boriti za vraćanje dostojanstva institucija Republike Srpske.

„Borićemo se na prvom mjestu da Narodna skupština liči na Narodnu skupštinu, da u njoj izglasamo zakone koji se tiču boraca, porodica poginulih boraca i invalida, da borci dobiju dostojanstven borački dodatak. Borićemo se za poljoprivrednike, za majke i višečlane porodice i za sve one kojima je potrebna ravnopravnost.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mirić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...

U Savjet ministara stigao HDZ-ov prijedlog: Еvo šta predlažu za izbor hrvatskog člana Predsjedništva

HDZ-ov dokument sa prijedlogom izmjena Izbornog zakona BiH upućen je Savjetu ministara, a u njemu je naveden i...