ŠAROVIĆ: SDS daje glas za smanjenje akciza

Datum:

Share post:

Predsjednik SDS i kandidat za srpskog člana predsjedništva BiH Mirko Šarović, rekao je da očekuje da će se u oba doma Parlamentarne skupštine BiH izglasati zakon o ukidanju akciza na naftne derivate, nakon što su sakupljeni potpisi na sazivanje sjednice na kojoj bi se glasalo o usaglašenom tekstu zakona.

„Pokušaćemo da izglasamo zakon o ukidanju akciza na naftne derivate, tržićemo da dođe do smanjenja PDV na osnovne životne namirnice, kako bi pomogli stanovništvu da prevlada postojeću ekonomsku krizu. Vjerujemo da će to svi politički subjekti podržati i da više nema izvlačenja, jer su oni koji su to opstruisali šest mjeseci sada pritjerani uz zid. SDS i naši partneri će dati glas za to“ izjavio je Šarović na predizbornom skupu u Bratuncu.

Šarović je dodao da su neki projekti bitni za Bratunac realizovani dok je bio ministar u Savjetu ministara BiH, poput mosta Bratoljub za koji je obezbijeđeno 14,5 miliona.

„Danas imamo tu tako važnu vezu sa našom maticom Srbijom, saradnja sa Srbijom je od suštinske važnosti i ona će se nastaviti još konkretnije i intenzivnije. Dok je Srbija snažna, Republika Srpska ne treba da brine i njena ruka je uvijek pružena nama. Postoje brojni projekti koje ćemo implementirati i region rijeke Drine može biti ekonomski još potentniji i mi ćemo insistirati da postoji Drinska komisija, kao što postoji Savska komisija, kako bi saradnja na ovom području bila bolja.“ rekao je Šarović.

TESTNA REKLAMA

Aleksandra Pandurević Kandidat za delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH, izjavila je da je Bratunac jedna od najsiromašnijih sredina prema kojoj se vlast u Srpskoj odnosi maćehinski

„Neophodno je uraditi bolju regionalnu putnu infrastrukturu, jer je sramota da imamo ovako loše puteve. Sramota je i da nije iskorišten glasni resurs ovog kraja, a to su maline, ljudi svake godine strahuju koliki će podsticaj biti i koliko će naplatiti od hladnjača. Sve se to mora regulisati, agrarni fond mora biti minimum 180 miliona maraka. I najbitnije, moramo stvoriti mir i stabilnost, kako bi privukli investicije“ rekla je Pandurevićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GRADSKA UPRAVA BIJELJINA: Obavještenje za poljoprivrednike iz Janje i Vršana-Novog

Odjeljenje za poljoprivredu Gradske uprave Grada Bijeljina obavještava vlasnike poljoprivrednih gazdinstava sa područja Janje i Vršana - Novog,...

U bijeljinskoj Biblioteci promovisan roman Saše Terzića „Miloš i akmače“ (foto)

U prepunoj sali Narodne biblioteke "Filip Višnjić", promovisan je roman Saše Terzića "Miloš i akmače", o ratnom komandantu...

DNEVNI HOROSKOP za 2. februar

OVAN POSAO: Danas nije vaš dan. Pojačana nervoza. Ipak ćete uspeti da obavite neke osnovne stvari, za danas se...

RK BIJELJINA: Marko Jevtić u Španiji (foto)

Marko Jevtić koji je ponikao u RK Bijeljina, potpisao je za Španski klub Bidasoa Irun. Posle uspješne epizode u...