ŠAROVIĆ: SDS daje glas za smanjenje akciza

Datum:

Share post:

Predsjednik SDS i kandidat za srpskog člana predsjedništva BiH Mirko Šarović, rekao je da očekuje da će se u oba doma Parlamentarne skupštine BiH izglasati zakon o ukidanju akciza na naftne derivate, nakon što su sakupljeni potpisi na sazivanje sjednice na kojoj bi se glasalo o usaglašenom tekstu zakona.

„Pokušaćemo da izglasamo zakon o ukidanju akciza na naftne derivate, tržićemo da dođe do smanjenja PDV na osnovne životne namirnice, kako bi pomogli stanovništvu da prevlada postojeću ekonomsku krizu. Vjerujemo da će to svi politički subjekti podržati i da više nema izvlačenja, jer su oni koji su to opstruisali šest mjeseci sada pritjerani uz zid. SDS i naši partneri će dati glas za to“ izjavio je Šarović na predizbornom skupu u Bratuncu.

Šarović je dodao da su neki projekti bitni za Bratunac realizovani dok je bio ministar u Savjetu ministara BiH, poput mosta Bratoljub za koji je obezbijeđeno 14,5 miliona.

„Danas imamo tu tako važnu vezu sa našom maticom Srbijom, saradnja sa Srbijom je od suštinske važnosti i ona će se nastaviti još konkretnije i intenzivnije. Dok je Srbija snažna, Republika Srpska ne treba da brine i njena ruka je uvijek pružena nama. Postoje brojni projekti koje ćemo implementirati i region rijeke Drine može biti ekonomski još potentniji i mi ćemo insistirati da postoji Drinska komisija, kao što postoji Savska komisija, kako bi saradnja na ovom području bila bolja.“ rekao je Šarović.

TESTNA REKLAMA

Aleksandra Pandurević Kandidat za delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH, izjavila je da je Bratunac jedna od najsiromašnijih sredina prema kojoj se vlast u Srpskoj odnosi maćehinski

„Neophodno je uraditi bolju regionalnu putnu infrastrukturu, jer je sramota da imamo ovako loše puteve. Sramota je i da nije iskorišten glasni resurs ovog kraja, a to su maline, ljudi svake godine strahuju koliki će podsticaj biti i koliko će naplatiti od hladnjača. Sve se to mora regulisati, agrarni fond mora biti minimum 180 miliona maraka. I najbitnije, moramo stvoriti mir i stabilnost, kako bi privukli investicije“ rekla je Pandurevićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...