ŠAROVIĆ RAFTERIMA: Završićemo kompletan put Šćepan polje

Datum:

Share post:

Šarović poručio rafterima: Završićemo kompletan put Šćepan Polje

“U prethodnom mandatu uložio sam veliki napor da obezbijedimo 20 kilometara puta desnom obalom Tare a danas je taj put u katastrofalnom stanju. Zbog toga će put Foča Šćepan Polje biti u vrhu prioriteta buduće vlasti i Srpske demokratske stranke,” istakao je predsjednik Mirko Šarović na sastanku sa vlasnicima rafting kampova u Foči.

„Mi smo dali sve od sebe dok smo bili u Savjetu ministara da fočanskim rafterima obezbijedimo put desnom obalom Tare, koji je umnogome pomogao rafterima jer više ne moraju da prelaze u Crnu Goru kako bi došli do početne tačke za rafting. Velika je šteta je što taj put nije završen i što je u jako lošem stanju. Što se mene tiče, rafteri mogu da računaju da ćemo taj put završiti kompletno, kada dođemo na vlast“, rekao je Šarović.

Rafteri su istakli da je upravo put desnom obalom Tare spasio njihovu djelatnost tokom prethodne dvije godine pandemije virusa korona, jer bi inače posao bio onemogućen zbog zatvaranja granice sa Crnom Gorom.

TESTNA REKLAMA

Izrazili su nezadovoljstvo zbog toga što će Park prirode Tara, voljom vlasti, biti dat u republičku nadležnost, ističući da bi ovaj park i sve takse koje bi se plaćale morale biti u opštinskoj nadležnosti.

Odbornik Srpske demokratske stranke u Foči Ognjen Bodiroga naglasio je da će se boriti da se preispita odluka Vlade Srpske o osnivanju Parka prirode Tara, jer ta tema nikada nije ni bila predmet rasprave na sjednicama lokalnog parlamenta.

„Većina dobrobiti od prirodnih resursa u Foči mora ostati u našoj opštini. Novac od prirodnih resursa mora služiti unapređenju turizma i turističkih potencijala na području opštine i regije“, poručio je Bodiroga.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubiheljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dodik: Ja hoću da vidim Republiku Srpsku samu i nezavisnu

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Vlasenici da Republika Srpska ima šansu...

PETROVIĆ: SDS će rasturiti partiju šaha, figure pokreće narod

-Srpska demokratska stranka, stranka koja će rasturiti partiju šaha u Izbornoj jedinici 6 samo zato jer naše figure...

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate (foto)

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate. Druženje sa kandidatima SPS u Bijeljini koje je organizovao Gradski odbor Socijalističke partije...

SPS: Selak posjetio bijeljinski „Pass“ (foto)

Predsjednik Socijalističke partije Srpske i narodni poslanik Goran Selak sa delegacijom SPS posjetio je bijeljinsku kompaniju "Pass" gdje...