ŠAROVIĆ: Nećemo dozvoliti prekrajanje izborne volje građana

Datum:

Share post:

Gradonačelnici Bijeljine i Banjaluke izabrani su po važaćim zakonima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a izbor Ljubiše Petrovića i Draška Stanivukovića je demokratska volja građana – istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.
 
„Prekrajanje zakona nakon izbora, koje je najavio SNSD, da bi razvlastio gradonačelnike izabrane od naroda i vlast dao ljudima kojima Bijeljinci i Banjalučani više ne vjeruju, udar je na demokratiju i njene osnovne principe“ – naglasio je Šarović.
 
On je kazao da Petrović i Stanivuković nisu u izbornoj kampanji nezakonito raspolagali javnim resursima niti činili bilo kakve druge predizborne manipulacije i da je njihova pobjeda je ubjedljiva, uvjerljiva i najčistiji je izraz slobodno iskazane volje građana.


 
„Pokušaj da se ovo izmijeni nije udar na njih dvojicu, nego na građane koji su ih izabrali sebi za gradonačelnike i na osnovna demokratska prava stanovnika Republike Srpske. Stanovnici ova dva grada neće prihvatiti da njihovo biračko pravo i demokratija budu izigrani promjenama zakona poslije izbora i onaj koji to pokuša moraće se suočiti sa posljedicama postizbornog prekrajanja izborne volje građana“ – ponovio je predsjednik Srpske demokratske stranke.
 
Šarović je istakao da će Srpska demokratska stranka podržati građane u opravdanim zahtjevima da se njihova demokratska volja ispoštuje do kraja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...