ŠAROVIĆ: Nećemo dozvoliti da domaći drvoprerađivači ostaju bez sirovine, a da se ona izvozi

Datum:

Share post:

Lokalne zajednice trebaju imati ulogu u raspolaganju šumskim bogatstvom, kao što je to bilo ranije, i ne smije se dozvoliti da lokalni drvoprerađivači ostaju bez sirovine, a da se ona izvozi, poručio je Mirko Šarović, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, na predizbornom skupu SDS u  Šipovu.

On je istakao da su domaći drvoprerađivači veoma bitni za ekonomiju lokalnih zajednica i Republike Srpske i da oni moraju biti prioritet, što sada nije slučaj.

TESTNA REKLAMA

„Balvanima će se prvo podmirivati potrebe domaćih drvoprerađivača, a tek nakon toga će moći da idu u izvoz. To će biti jedna od prvih mjera SDS“, istakao je Šarović.

On je naglasio da se razvoju poljoprivede, za koju Republika Srpska ima veliki potencijal, mora posvetiti mnogo više pažnje.

„ Umjesto sadašnjih 70 miliona KM za poljoprivredu se iz budžeta mora izdvajati 180 miliona jer je to i ustavna kategorija. Pored toga već u prvoj godini mandata ćemo obnoviti robne rezerve koje će otkupljivati viškove od poljoprivrednika“, precizirao je Šarović.

On je poručio da Republika Srpska može da bude jaka i stabilna samo ako ima jaku ekonomiju, za čiji je razvoj neophodan mir i stabilnost.

„Kandidati SDS i PDP će donijeti ono što je sada najpotrebnije, a to su mir i stabilnost. Politika stalnih  kriza i prijetnji koju nude Dodik, Čović i Izetbegović ne nudi ništa dobro i sa njima u naredne četiri godine može biti isto, ili još gore“, rekao je Šarović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...